Brunnsbadet.

Idag i BLt visade man de första skisserna på hur ett eventuellt brunnsbad skulle komma att se ut. Jag har varit på möte i em och sett lite större skisser och kan säga att blir detta verklighet så vore det fantastiskt för Ronneby, Äntligen ett bad dit vi kan hänvisa våra turister. Självklart skulle det även höja Ronneby Brunn. Vad politikerna säger så skulle det dessutom kunna stå färdigt till maj nästa år vilket väl nästan skulle vara en liten sensation. Så vi håller tummarna. Heja Ronneby. Full fart framåt.


Shop VM

Var inne en runda idag och pratade med tjejerna på Shop VM i Ronneby. Det hade kommit hur mycket vårnyheter som helst. Jättemycket fina toppar och för att inte tala om jeansen, som Only har blivit väldigt bra på. Deras storsäljare (ett par jeans i baggymodell) har kommit i knickers. Superfina.


In My House

I mitt sökande efter bra bloggar från Ronneby så har jag hittat denna. In My House. En Tjej från Ronneby som skriver om arbetet med att renovera sitt hus. Man kan få hur många tips och ideer som helst. Enda problemet är väl att man vill ha ett nytt hus så man kan sätta alla fantasier i verklighet. Måste säga att jag gärna skulle vilja se detta hus för bilderna ser helt fantastiska ut.
Dessutom tillverkar hon lite egna inredningsdetaljer som exempelvis dessa små "korgar".



Så vill ni bli inspirerade eller varför inta bara drömma er bort en stund. Ta en titt på In My House.

Hela Ronneby Svänger.

I helgen var det Hela Ronneby Svänger. På torget spelade Older Women Younger Men. Och Rädda barnen bakade våfflor för fulla muggar.




DinoMin

Vad är mer vårigt än när barnen börjar plocka fram uteleksakerna. DinoMins butik är fylld till bredden med vårleksaker. Så det är bara att åka ditt med barnen och låta dem peka.
Länk till deras hemsida: DinoMIn


Underbara katalogen från MAIRO.


Euronics


Mer....


Inspiration från Mairo.


Dimmigt men vårigt.

Visst är det dimmigt idag men är det ändå inte lite vår i luften. Jag inbillar mig det. Igår var det ju fantastiskt skönt när solen stack fram. Och visst blir man sugen på att börja röja i alla vrår. Städa ut vintern, köpa nya blommor, tyger, gardiner, mattor och kuddar. Idag får det bli ett besök på Mairo. För er som inte kan åka dit så kan ni kolla in på deras hemsida och hämta lite inspiration:
MAIRO




Topplista.

Behöver ni en ny bok men inte hittar någon bra så kommer här en topplista.


Skönlitteratur


1. (NY) Kunzelmann & Kunzelmann - Carl-Johan Vallgren, Albert Bonniers förlag (-)

2. (NY) Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva - Ann Heberlein, Weyler Förlag (-)

3. (1) Hjärtat får inga rynkor - Mark Levengood, Piratförlaget (4)

4. (NY) Dödsbud - Mark Billingham, Minotaur (-)

5. (NY) Miraklet på Speedy Motors - Alexander McCall Smith, Damm Förlag (-)

6. (NY) Syndafall i Wilmslow - David Lagercrantz, Albert Bonniers förlag (-)

7. (NY) Fruset ögonblick - Camilla Ceder, Wahlström & Widstrand (-)

8. (NY) Svinhugg - Marianne Cedervall, Natur & Kultur (-)

9. (NY) Begravt i glömska - Nora Roberts, Albert Bonniers förlag (-)

10. (NY) Den onda viljan - Karin Fossum, Bokförlaget Forum (-)

11. Afrikanen - Jean-Marie Gustave Le Clézio, Elisabeth Grate Bokförlag

12. En plats i solen - Liza Marklund, Piratförlaget

13. Kinaschack - Simon Lewis, Schibsted Förlag

14. Insidan - Brotten, pengarna, tiden - Liam Norberg, Norstedts Förlag

15. Den sista föreläsningen - Jeffrey Zaslow, Bokförlaget Forum

16. Aldrig fucka upp - Jens Lapidus, Wahlström & Widstrand

17. Men inte om det gäller din dotter - Jan Guillou, Piratförlaget

18. Kinesen - Henning Mankell, Leopard förlag

19. Kryptan - Kate Mosse, Norstedts Förlag

20. Människor helt utan betydelse - Johan Kling, Norstedts Förlag


Förstoring.


Supermodulen har landat!




Supermodulen har landat!


Äntligen! Nu är supermodulen här med 24 färger och 21 olika produkter, dvs totalt över 500 olika varianter. Kom in till Ronneby Bokhandel och välj dina kombinationer inför festen, bröllopet, scrapcooking eller pysselkvällen . . . Dessa papper kan användas till allt möjligt! Pappret är antikrandat, obestruket och syrafritt samt särskilt framställt med hänsyn till miljön. Lämpligt för utskrift på bläckstråle- och laserskrivare.


Bara fantasin sätter gränser!


God Morgon

Glöm inte idag: "Tänk positivt och le så ler hela världen mot dig."



Earth Hour

Earth Hour


Earth Hour

Lördagen 28 mars kl 20.30 - 21.30 genomförs manifestationen Earth Hour över hela världen.

Miljontals människor hela världen runt släcker under en timme ljuset, som manifestation för klimatet och för att sända en signal till världens regeringar inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december.

I år är det första året som Sverige officiellt deltar i Earth Hour (i mars 2008 släckte Kungen Slottet, och Örebro kommun släckte också ned). Världsnaturfonden samordnar aktionen i Sverige under denna kväll med evenemang i 79 olika städer och kommuner och en stor gala på Skansen i Stockholm.

Earth Hour började i Sydney 2007.


Lönehelg.

Och många butiker har superebjudande fredag och lördag.




Modevisning

Tyvärr är modevisningen som skulle varit på torget klockan 12 imorgon inställd.

Tjejkväll på LK.

Igår hade LK tjejkväll. Modevisning och mingel. Här kommer lite foto. Fler kommer längre fram.
Klicka på bilder för storre format.




Karöavtalet blev klubbat i enighet

Nu är avtalet om driften av Karön och Ekenäs klart. I går klubbades avtalet i fullmäktige i total politisk enighet.

 nytt avtal. Nu är det klart att det blir Karön center som tar över driften på Karön.

Det blir alltså Karön center som får kommunens uppdrag att driva restaurang och stugby på Karön, båttrafik och närbutik och övrig service i Karö-Ekenäsområdet.
BLT har i tidigare artiklar beskrivit upplägget. Hyran ska motsvara ett årligt belopp på tre procent av omsättningen och minst 50 000 konor per år.
Sune Håkansson (RP) påpekade att villaägarna på Karön betalar totalt 112 000 kronor per år till kommunen. En summa som han menar det finns anledning att se över.
Kommunens näringslivschef Marcus Sandekjer var på plats och drog en suck av lättnad när avtalet klubbades.
- Äntligen är det klart, sa Marcus Sandekjer som är en av dem som arbetat med avtalet.
Ulf Palmberg, ordförande i Ekenäs villaförening, presenterade sitt medborgarförslag att utse en tillsynsman på kommunen som allmänheten kan vända sig till i olika frågor. I Ekenäs är nedskräpning, nedslitna bänkar och papperskorgar och dylikt ett problem.
- Jag upplever att man slussas runt till väldigt många olika personer på kommunen, sa Ulf Palmberg. En tillsynsman tror jag innebär en effektivisering.


 

Ann-Marie Andersson
[email protected]

Taget ur BLT 2009-03-27


Nytt hos EXPERT i Ronneby

Hos EXPERT i Ronneby kan du kopiera bilder på muggar, t-shirts, pussel, kepsar och de gör även fantastiska förstoringar på tex canvasduk. Canvas har ju blivit den nya innetrenden inom foto. De kommer att köra förstoringar upp till 50X70 och allt kan man få på en timme om man vill. Expert är snart den enda riktiga fotobutiken i Blekinge eftersom de producerar allt själva direkt i butiken.
Länk till hemsida: EXPERT


Fixa studentskylten hos EXPERT


Ny vinst.

Turbutiken Wilis har fått två nya vinster på sitt andelsspel. Dessutom vann under gårdagen 2 personer närmare 50 000 kr på andra spel.
Vi kan bara säga grattis och börja fundera på om vi ska börja spela.


Studentmässa

På torsdag och fredag är det studentmässa uppe på Knuthansskolan.

Tjejkväll på LK.


Salong Astra.

Idag har jag varit på besök hos Salong Astra. Den vanliga klippningen och färgningen. Å vad det är skönt med 2,5 timmar egentid. Det allra bästa är när de ska skölja ur färgen och man får sitta i deras massagestol och samtidigt få hårbotten masserad. Blir jag rik en dag ska jag vara kund där varje dag.
De har lanserat sin hemsida så för er som vill läsa mer titta in här: SALONG ASTRA
En mycket bra funktion är att man kan boka tid online. Eller om man är en slarvmaja som mig glömmer vilken tid man har så kan man gå in och kolla det. Kanonbra


Ännu en underbar blogg.

Tjejen som skriver "Med Känsla" heter Åsa Johansson. Bara namnet på hennes blogg och företag speglar en känsla av hennes otroliga kreativitet. Hon är ursprungligen från Ronneby men bor nu för tiden i Göteborg. Men med hennes talang gör vi självklart allt för att locka henne tillbaka till Ronneby. I sin blogg skriver Åsa fantastiskt målande beskrivningar om sitt liv och sitt företag. Hon tar helt underbara foton som bara de är värda att gå in och titta på. När man ser hennes bilder så kan till och med jag bli sugen på en knäckebrödsmacka med makrill på. Vet att Åsa är hemma i Ronneby ganska ofta så är det någon som behöver någon med fantastisk känsla för fina foton så kan jag varmt rekommendera henne.
Men framför allt gå in och följ hennes blogg och njut av hennes bilder. Hennes bilder är ofta tagna på vardagliga ting men av någon anledning så känns de så mycket mer glamorösa än mina vardagliga små saker.
Ta dessa som exempel. Aldrig har väl rosa mini-marchmallows sett så underbara ut.
Länk till "Med Känsla"


        

Bra bloggar.

Det finns rätt många i Ronneby som bloggar. Jag har börjat leta och redan hittat några favoriter. Rockmamman är en av mina absoluta favoriter. Den skrivs av Emma Berg. Hon skriver med en fantastisk stil som ofta smittar till leende och ibland gapskratt när man läser om henne och hennes familj. Fortsätt skriva Emma, vi läser så gärna.
Länk till Emmas Blogg: ROCKMAMMAN

 

Känner mig så här just nu....


Johanna jeansen är på plats.



 
Fick just ett meddelande från Breeze om att Johanna jeansen från Koola Anna återigen finns i butiken. Så alla ni som har väntat. Det är dags att uppdatera favoritbyxan. 

Tävling om nya hus på Kockumtomten


 


En tävling ska avgöra framtiden för Kockumtomten vid Esplanaden. Det byggföretag som lämnar det bästa förslaget får köpa fastigheten av kommunen till ett förmånligt pris.

I dag står den välkända direktörsvillan tom, men kostar ändå kommunen pengar i drift och underhåll. Fastighetschef Anders Salomonsson hoppas kunna hyra ut delar av villan tillfälligt, men på sikt är ambitionen att såväl tomt som byggnad ska säljas.
Stadsarkitekt David Gillanders håller på att sammanställa det material som ska ingå när kommunen bjuder in till en markanvisningstävling.
-Det är samma typ av tävling som ledde till att vi sålde Glasbrukstomten till HSB. Det företag som lämnar det bästa förslaget på användningsområde och nya byggnader får köpa fastigheten till ett bra pris, säger David Gillanders.
Själv är han helt öppen för förslag. Det är också möjligt att stycka av en del av tomten om så krävs. Det är inte klart om kommunen kommer att kräva att själva Kockumvillan får stå kvar eller tillåta rivning av den. Nästa vecka ska villan besiktigas. Man vet att det finns sprickbildningar i huset, men inte hur omfattande de är.
-Skicket på byggnaden avgör om den är värd att bevara, säger David Gillanders som hoppas att tävlingen ska kunna utlysas till hösten.
Finns det intresse bland byggföretagen nu mitt i krisen?
-Det är jag säker på att det gör. Alla företag vet att det förr eller senare vänder uppåt igen, säger David Gillanders.


Framkalla bilder.


Fler våfflor

På Arlas hemsida kan man hitta lite andra recept på våfflor. Någonsom vågar prova. Kolla på www.arla.se.

Ingredienser

8-10 st                      
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 påse saffran ca 1/2 g
2 msk strösocker
rivet skal av 1 apelsin
4 1/2 dl Arla Ko® mjölk

Tillbehör:
2 dl Arla Ko® vispgrädde
250 g bär, t ex hallon och jordgubbar

Gör så här

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, saffran, socker och apelsinskal. Vispa i mjölk och smör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Vispa grädden.


Våffeldagen...

Imorgon är det våffeldagen.



Vinst till Willys.

Í helgen har Willys andelsspel gett resultat. Det blev vínst och varje andel var värd en bit över 4000 kr. Inte illa. Fina pengar den 23:e i en tråkig månad.
Vi gratulerar och hoppas på fler vinster under 2009.


Olika Halsband.

Olika halsband är en sida som drivs av en tjej som heter Christina Petersson. Superfina helt handgjorda smycken.
Länk till hemsidan: http://www.olikahalsband.se/




6 år.

Vet ni att det finns så många företag i Ronneby kommun att om jag presenterade ett varje dag skulle det ta mig 6 år att gå igenom alla. Så någonstans därute, bland stora och små måste det sprudla av aktivitet.


En bild säger mer än tusen ord....
















Var inne en sväng hos Morgan på Kallinge Radio igår. Egentligen i ett annat ärende men jag fastnade framför en dator där jag kunde framkalla mina digitala bilder. Hade precis fotat mina barn och deras kompisar när de hade plockat fram sina steetsurf brädor. Var ju tvungen att testa. Hur enkelt som helst och det tog mindre än 5 minuter. När jag kom hem samlades alla grabbarna runt korten. Ibland upplever jag att det är roligare att titta på "de gamla vanliga" korten än de digitala i datorn. Och för att inte tala om lille kusinens lycka när han fick ta med kortet på de stora grabbarn hem. Hade varit lite jobbigt att skicka med datorn. Speciellt eftersom han promt ska ha med kortet i sängen.
Sen fanns det massa andra finesser där man kan göra almenackor och snygga bilder med ramar runt. Finns och också så att man kan skicka iväg och beställa en bokmed sina bilder m.m. Men det allra bästa är att det gick så snabbt. För visst är det fler än jag som tycker att det är jobbigt att vänta.


Vår i Ronneby


Lika säkert som....

Är våren här. Streetsurf brädorna har kommit fram. Grabbarna ger sig iväg i en fart som gör mig mörkrädd. Och det är inte bara att de åker på dem ( vilket jag aldrig hade klarat utan ett akutenbesök) utan man ska helst ha en klubba och boll med. Ibland verkar killarna inte ha några som helst problem med att göra flera saker samtidigt. Men det är klart då var det ju inte vi mammor som bad dem att städa sina rum. Brädorna är köpta på Team Sportia i Ronneby och kostar 1195 kr.


Skrivet på anslagstavlan.

"Hundvalpar till
salu; det är den enda
kärleken man kan
köpa för pengar."

Sex skäl till att handla lokalt

Sex skäl till att handla lokalt istället för i grannkommuner och på Internet

  • Arbetstillfällen skapas i din egen kommun

  • Skatteintäkterna via de anställda ökar till den egna kommunen (pengarna stannar i staden)

  • Möjlighet till ökat utbud då handlarna kan lägga mer resurser på inköp

  • Det är lättare att reklamera, lämna tillbaka eller byta de varor du har köpt

  • När affärslivet blomstrar blir staden trevligare och intressantare

  • Kommunen drar till sig fler företag och handlare när affärslivet blomstrar


Lysande exempel.

Måste gratulera Fredrik på Ronneby Bokhandel till ett fantastiskt lyckat event. Och inte bara att eventet var bra utan att han som företagare förstår vikten av sammarbete. Jag önskar av hela mitt hjärta att fler företagare i Ronneby var som honom. Så då säger vi väl välkommen till Ronneby Fredrik. Tror och hoppas att du kommer att lyckas utomordentligt bra.

Release av Thomas Ahrens bok Makten och närigheten.

I torsdags anordnades en bokrelease på Ronneby Bokhandel. Det var i smmarbete med HEXA förlag och releasen gällde Thomas Ahrens nya bok Makten och närigheten. Contan ställde upp med fantastiska snittar, en stor tårta, kaffe och sider, Euronics bidrog med en DVD som lottades ut till de som föranmält sig till eventet (vinnare: Mia på Brunskatten). FaceOne AB bidrog med tryck av fantastiska vepor. Foto Region Syd förevigade eventet med både video och kamera (läggs upp på YouTube om ett tag). Kommunen bidrog med support och assistans i form av mailutskick.


Ett fantastiskt samarbete för en god sak och ett bevis på att man kan göra saker gemensamt för att göra Ronneby till en ännu trevligare stad.


Utöver detta var konstnären Åke Franzén där och målade eventet i realtid, tavlan auktionerades ut under kvällen och såldes för 2000 kr. Pengarna gick oavkortat till prostatacancerforskningen. Vi hade även engagerat RAK som spelade upp en ljusshow på gatan - mycket effektfullt och annorlunda. En lyckad kväll och ett trevligt minne.

Bilder från kvällen.
Länk till Ronneby Bokhandel: http://www.ronnebybokhandel.se





 


Spinning Jewelry

Här kommer några förslag på kominationer:



Dessa underbar ringar som går att kombinera i oändliga kominationer hittar ni hos Ronneby Guldsmide.

Vårens snyggaste jeans.





Gabba Special Repair Campaign 2009. Congratulations with your new handmade 'destroyed' Gabba Jeans! When wearing the jeans the holes will probably grow larger. If they get too large we want to offer you our special service of repairing the jeans at the humble aount of 15euro.

During october you cab deliver back the jeans to the shop where they were bought. we will repair your jeans in a nice and natural way and and deliver it back to your shop by the end of november.





Nu i din Parellebutik -

Vårens härliga makeup från YSL

Få en exklusiv necessär fylld med makeup och hudvård när du
köper två valfria produkter från YSL. Värde 320 kr.

Erbjudandet gäller 18/3-31/3 eller så lång lagret räcker.



Hemlighet.

Idag har jag hört det ryktas att det ska öppna nya butiker i Ronneby. Vilka det är??? Kan jag inte säga än men jag lovar att ni som följer denna bloggen ska få veta det först av alla.

Äntligen T700 rosa

Nu är den äntligen min. Som jag har velat ha denna lilla söta rosa telefon. Den ultimata tjejmobilen. Liten, platt och ROSA. Hittade den hos Morgan på Euronics Kallinge Radio.



SPIKMATTA???


Shakti - den indiska spikmattan  

Shaktimattan - en spikmatta du kan lägga i väskan!

Med 6000 akupressurpiggar!

Placerade i ett perfekt geometriskt mönster,

behandlar effektivt akupressurpunkter och nerver utmed ryggraden.

Löser effektivt alla sorters spänningar, frigör endorfiner och lyckohormoner.

Det ger en meditativ djupavslappning.

Återskapad enligt den 5000 år gamla Indiska Vedakunskapen.



 

Vad säger andra om Shaktimattan?


"Shaktimattan är det bästa som hänt mig! Det bästa köpet någonsin, den är helt fantastisk! Har haft den i ca 2 veckor, redan har: min ångest har försvunnit helt, sömnproblemen blivit bortblåsta och min lust har väckts till liv! Jag känner mig glad och pigg i höstmörkret! (Det hör verkligen till ovanligheterna.) Jag känner mig nästan svävande på något sätt, samt att jag redan börjat tappa mina överflödiga kilon! Toppen! Alla mina vänner och bekanta har fått prova min mattan, alla älskar den och vill ha en egen! Tack så mycket för att Ni finns och har dessa underbara mattor till försäljning så alla har chans att få äga en!"

Carolina Frisk
 



Ni hittar den självklart i Ronneby. Inga-lills hälsobod säljer den. Priset är 650 kr.
Ett otroligt bra pris med tanke på effekten.
 Vll ni prova den redan idag så har Inga-lill
precis fått in nya på lager men de går som smör i solsken så vänta inte förlänge.


Kompetensutveckling för småföretagare


Näringslivsenheten har beviljats EU-stöd för att genomföra projektet Kompetensporten. Kompetensporten är ett kompetensutvecklingsprojekt som vänder sig till småföretagare (upp till 10 anställda) i Karlshamns, Olofströms och Ronnebys kommuner.

Syftet med projektet är att i första steget göra en verksamhetsanalys och analys av utbildningsbehovet hos företagen, och i steg två genomföra kompetensutvecklingen. Deltagandet är kostnadsfritt.

Informationsträffar om projektet:
Ronneby, Stadshuset: mån 30/3 kl. 18.30 och ons 1/4 kl. 07.30

Vid frågor och anmälan till informationsdagarna,
kontakta projektledare Mikael Norman, tel 0454-810 51 eller 0733-576 308,
e-post: [email protected]


Vårkläder

Oj vad vårkläder det har börjat dyka upp i Ronnebys butiker. Jag skulle bara springa runt med några lappar idag men det är inte lätt att motstå butikernas utbud. Hade glömt cameran hemma annars skulle jag ha fotat allt som jag ska införskaffa så fort penagrna kommer på banken. Tar nog en runda imorgon. Jag förstår inte riktigt folk som säger att det inte finns något i Ronneby för snabb huvudräkning ,(om jag inte hade varit tvungen att sålla) så kommer jag att bli flera tusenlappar fattigare. Så passa på att gå ut och shoppa nu när vårsolen tittar fram.

Världens bästa mat


Nya listan till ett längre liv

Här är den - topplistan över maten som ger dig ett längre och friskare liv!

Det är den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university, som listat maten som "är essentiell

för din livslängd".

De 20 utvalda livsmedlen är fullproppade med polyfenoler, antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär. Och till vår stora glädje har kaffe och mörk choklad lyckats ta sig in på listan över livsnödvändiga nyttigheter!

1. Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar


Du har INTE för lite tid.

Du har INTE för lite tid.
Du har valt att göra för mycket...






Vad kan bli bättre i Ronneby.

Vet att det finns många tankar och ide'er på hur Ronneby kan bli bättre.
Lämna gärna en kommentar med förslag.


Fundering.

Har funderat lite på en sak. När många av våra yngre Ronnebybor blir tillfrågade om var de bor så svarar de "ä i en lite håla i Blekinge". Hmmm brukar jag tänka bor inte hon/han också i Ronneby. Jag gör ju det men jag bor i en fantastiskt vacker stad som jag stortrivs i. Visst finns det saker som jag gärna skulle vilja ändra på eller förbättra, men gör det inte det överallt. Var i sverige är det perfekt att bo. Det måste finnas en anledning att så många som flyttar till andra städer när de är unga återvänder till Ronneby. Det borde ju inte vara för att det är så dåligt  Eller?? Tror kanske att det kan vara så att man inte uppskattar det man har. Eller så ger vi oss inte tid att titta oss omkring och se vad som faktiskt finns här. Jag lovar att jag kan räkna upp minst 20 saker som inte finns någon annanstans.
Och alla som gnäller och klagar vad gör ni för att göra det bättre. Eller visst ja. Det är inte ert problem det är någon annan som ska fixa det.


Klarblå himmel.

Åå vad jag älskar att vakna till strålande sol och klarblå himmel. Visst är det kallt men ändå. Solen värmer. Idag måste jag nog köpa de första uteblommorna till mina krukor på trappen. Det brukar ju vara ett säkert vårtecken. Och vet ni! Igår såg jag att flera av mina tulpaner hade blivit flera cm höga. Det är ju det jag säger envisast vinner.

Ibland vill jag ha en till....

När man kommer ut till Veras Hus (fantastiskt beläget i brunnsparken) så kan man ju inte låta bli att tänka tanken om ett barn till att klä i dessa underbara kläder. Men så kommer jag snabbt på vad mina barn brukar säga. "Mamma det är bättra att vi lånar Melvin". Och det kan de ju ha rätt i för då kan vi lämna tillbaka honom när vi har gjort allt det roliga. Veras Hus har ett sortiment som man omedelbart blir glad av. Unika och helt oemotståndliga. Jag var på jakt efter en present till lille kusinen och hittade självklart de perfekta byxorna. Gröna med vita stjärnor på. Lyckan kommer att bli total.
Jag kan absolut rekommendera ett besök eller besök deras webshop adressen har ni längre ner eller om ni klickar på bilden.





Ännu en svaghet.

När jag var inne hos tjejerna på Parelle i ett annat ärende så fick jag det här parfymprovet.
Bara namnet är ju tilltalande. Miss Dior Cherie.
Mycket frisk doft .
Är livrädd för för tunga dofter men den här passar mig som handsken.
Så den får det väl bli vid nästa inköp.
Har ni inte hittat er favoritparfym ännu så är ett tips att gå in på Parelle. De hjälper er gärna att testa och lukta tills näsan säger stopp.

Länk till hemsida:
http://www.parelle.se/




Drömma sig bort.

Gick några ärende på stan idag. Tittade in hos Gudrun på stickshopen.
Fastnade bland några satäng/siden tyger. Önskar så att jag hade någon underbar bal/fest att gå på
så att jag fick be Gudrun att sy en klänning till mig i någon av alla dessa underbara färger.
Men men vad är en bal på slottet.
Men alla ni som ska ta studenten, gå på bal eller bröllop. Eller kanske gifta er. Kolla in hos Gudrun. Där kan  ni få er egen specialsydda klänning.
Är ni intresserade av att sticka så har de en jättebra funktion på sin hem sida där man kan gå in och kolla på mönster.

http://www.garnstudio.com/index_lang.php





Länk rill deras hemsida:

http://www.stickshopen.net



Morgonmöte


Idag hade styrelsen i handelsföreningen möte på cafe och matsalar.
Alltid lika trevlig, mycket goda frallor och vad vi kom fram till.???
Den som lever får se.




Deras hemsida hittar du här:
http://www.ronnebycafematsal.se/varmratterF.aspx

ARBETSMARKNADSDAG


Sju tankesabotörer som förpestar din vardag


bilden


Du blir vad du tänker, det är en gammal sanning som tål att upprepas. Vi har låtit karriärcoachen Emma Pihl lista sju tankesabotörer som har en förmåga att sänka dig i din vardag. Självklart ger vi även tips på hur du undviker dem.


1. Svart/vitt tänkande. Att se allting som upp över öronen bra och fantastiskt eller nattsvart. Utan nyanser. Antingen är hela världen fantastisk eller totalt emot dig! Utmaningen är att se nyanser. Undvik fällan genom att försöka se ljuspunkter i ditt liv som du kan vara glad, tacksam, stolt, nöjd och lycklig över även när det är som mörkast.


2. Katastroftänkande. Minsta lilla grej målas upp och blir ett oöverstigligt trauma. Den lilla situationen medför en konsekvens som i sin tur medför en konsekvens, som i sin tur medför en konsekvens som gör allt till en riktig katastrof. Din utmaning är att stoppa spiralen av negativa konsekvenser och hantera den lilla enskilda situationen i sig. Är just den verkligen så farligt? Ett steg i taget och hejda dig själv genom att hålla dig till nuet och det kända istället för att kliva in i katastrofspiralen.

3. Övergeneralisering. Detta är en strategi för att säga till sig själv att så här fel blir det alltid när jag ska göra något. Det går alltid dåligt eller är alltid tråkigt. Det kan både vara ett sätt för att smita från sitt ansvar och verkligen ha självkännedom och ett sätt att ständigt kasta skit på sig själv i varje svacka. Hur är det egentligen? Att använda övergeneralisering till din fördel är en utmaning. På vilket sätt behöver du se det för att få så mycket energi och inspiration som möjligt?

4, Mentalt fokus. Ditt mentala fokus är ett bevis för att du alltid finner vad du letar efter. I det negativa och begränsande är vi just fokuserade på saker i livet och vardagen som är negativa och begränsande. Utmaningen är att bestämma vad du vill ha snarare än att fundera över hur det borde vara eller vad du tycker du är värd.

5. Bojkotta det positiva. Som en strategi för att förstöra för sig själva har vissa personer satt i system att bojkotta allt positivt som händer i deras liv. De väljer endast att se misslyckanden, motgångar, otur och trista stunder. Med ett sådant fokus kan du ju förstå hur livet känns. Din utmaning är att börja i små ministeg och träna dig i att se saker om är ok eller till och med positiva och härliga. Hitta någon positiv stund per dag att njuta och stärkas av. Märk resultatet på din energi och ditt välbefinnande.

6. Känslomässigt tänkande.
Den känslan som man har inom sig får styra ens tankar. Är man glad väljer man glada tankar. Är man nedstämd och ledsen väljer man fler sådana tankar. Det gör att man stannar längre än man skulle behöva i negativa och nedstämda tankar eftersom tankarna från känslan hjälper till att hålla dig kvar i samma känslor.

7. Tänka för andra. Med detta tankesätt är du lite av en expert på att hoppa in i andras huvuden och tro dig kunna bestämma och läsa vad andra människor tänker om dig och det du gör. Det begränsar dig och får dig att förlora energi. Gör dina tankehopp men ta ansvar för tankehoppen så att dina tolkningar ger energi och gör dig till ditt bästa du snarare än tvärtom.



Annelen GeretschlägerAnnelen Geretschläger
2009-03-17 06:00:00
[email protected]
KÄLLA: Dagens ledare.

En liten vacker blomma

Idag var en sån där morgon när allt blev fel:
Den äldsta sonen och jag rök ihop, av någon anledning har vi inte
samma åsikt om vad som är viktigt på morgonen. Att komma i tid till bussen
eller att håret ligger rätt. Vad är det jag har glömt. Är det så längesedan håret
var viktigare än tiderna. (Kände mig allt lite gammal där.)
Sen försökta jag upplysa min hund om att han bara skulle gå ut
och kissa och sen komma direkt in för matte var hungrig.
Förlorade igen. Mina tulpanlökar är så mycket intressantare en
en sur matte.
När jag äntligen sitter där med min frukost så knackar det på dörren. Men vad f--.
Utanför står mamma med min favortiblomma och helt plötsligt ser dagen inte så
illa ut.
Tänk på det alla där ute att ett leende
eller en liten gest kan förändra dagen för din omvärld.
SÅ.

LE OCH HELA VÄRLDEN LER MOT DIG.
(Prova det är Gratis:-) 





Hmmmm KARÖN

Som ni såg i mitt förra inlägg så är det tre herrar från Karlskrona som förhoppningsvis kommer att driva Karön sommaren 2009. Jag personligen önskar dem lycka till och hoppas att ny får genomföra alla era visioner.

Ja Karön denna fantastiska skärgårdsidyll strax utanför Ronneby. Här har allmänheten umgåtts, promenerat och badat sen på 1800 talet. Många generationer är vi som har växt upp här. Som barn var det ett av våra smultronställen dit vi tog båten för att bada eller leka i den vackra naturen.
I tonåren var vi alltid ett gäng som åkte hit och grillade eller tog ett nattbad. Första kärleken är det nog långt fler än jag som har mött på vår underbara ö. Många är nätterna som vi har tillbringat på ön och de fantastiska soluppgångarna har vi mött själva eller med bästa vänner. För att inte tala om midsommar som vi har tillbringat på vår ö sen 30 år tillbaka.

Så av hela mitt hjärta önskar jag att Jocke, Morgan och Niklas tar denna ö tillbaka till vad den en gång har varit.

ÄN EN GÅNG STORT LYCKA TILL


De vill ta hand om Karön


Karötrion. Företagartrion Morgan Rennemark, Joakim Bengtsson och Nicklas Platow har stora planer för Karön om
de får ta över driften av öns verksamheter.


Känd Karlskronaföretagare har stora planer för sommaridyllen

Ronneby 2009-02-28 | Uppdaterad 2009-02-27

Han är välkänd som krögare och bredbandsbyggare.
Nu vill företagaren Nicklas Platow med två kompanjoner ta över Karön, intensifiera marknadsföringen, vässa restaurangen och starta en närbutik för hela Ekenäsområdet i Villa Vassen.

Nicklas Platow har bland annat sysslat med bredbandsutbyggnad i länet och han är också ägare till den välkända Lisas sjökrog i Karlskrona.
Kompanjoner i Karöprojektet är Morgan Rennemark och Joakim Bengtsson med bolag som Saltö Utkik, Båtbolaget, Aktivitetskonsulten och 45 Knots i bagaget.
Platow tror att hans och kompanjonernas kunnande som krogägare och eventarrangörer - och deras allmänna driftighet som företagare - ska komma väl till pass om de får ta över Karön.
Trion är den "hemlige intressent" som kommunens näringslivschef Marcus Sandekjer hänvisat till. Det kan BLT avslöja i dag.
-Om vi får hand om Karön kommer det att bli en mycket aggressiv satsning, bland annat på marknadsföring. Jag förstår inte varför ingen har gjort det tidigare, så otroligt fint som det är där ute, säger Nicklas Platow.
I Platows planer ingår att hålla restaurangen öppen dagligen med artistuppträdanden och klubbverksamhet vissa kvällar, att fräscha upp stugbyn och röja gångvägarna, att öka servicenivån i gästhamnen och inte minst att förse alla Ekenäsbor med en egen livsmedelsaffär.
-Vi tänker oss att öppna en Nära dej-butik i Villa Vassen, med ambitionen att hålla den öppen året runt. Sedan återstår det ju att se om det går, säger Nicklas Platow.
Han betonar att förhandlingarna med kommunen fortfarande pågår och att det kan finnas andra intressenter som han inte känner till.
-Men jag tror att vi ska bli överens nu i mars och i så fall hinner vi få allt klart till säsongen börjar. Första året blir kanske blygsamt, men vi hoppas att detta blir början på något stort, säger Nicklas Platow.
I fjol hoppade finansmannen Anders Althin av förhandlingarna med kommunen för att han inte tilläts köpa mark på
Karön.
Nicklas Platow med kompanjoner har inga önskemål om att äga ­Karön.
-Däremot hoppas vi att detta ska bli en mycket långsiktig satsning för åtskilliga år framåt, säger han.

Christer Thörnquist
[email protected]


Artikel hämtad ur BLT  


Tv-sändning från Ronneby.

Här kommer lite bilder från tv-sändningen med Ashberg och Fylking. Från YSTAD till HAPARANDA.
Ett steg i taget.






Magnus Abrahamsson håller aktion till förmån för prostatacanser.



Magnus Abrahamsson håller aktion till förmån för prostatacanser.

Gert Fylking förbereder sig inför Tv sändningen.





Förberdelser inför tv sändningen. Visst ser det mysigt ut i vår lilla stad.



En glad vinnare i MUSTASCHKAMPEN.














Vinnaren av Mustaschkampen 2009.

2009 blev Karl- Johan Lindström vinnare i Mustaschkampen. Nästa år kör vi igen.



DELTAGARE i MUSTASCHKAMPEN

Före och efter bilder på våra deltagare i mustaschkampen.
















Fylking och Aschberg på marsch i kampen mot prostatacancer


Gert Fylking och Robert Aschberg är på marsch genom vårt avlånga land, från Ystad i söder till Haparanda i norr,  i kampen mot prostatacancer.

Under fredagen den 13 mars anlände de till Ronneby. De har då, i senaste etappen, gått från Bräkne-Hoby där Sverigevandraren, Tommy Nilsson, mött upp dem, till Ronneby.
På Ronneby torg ritades ett hjärta upp med krita innehållande texten Ystad-Haparanda.

Lördag, 14 mars, kommer de att deltaga i premiärfisketävling. Med förhoppning om att få fångst kommer denna sedan att tillagas och auktioneras ut. Pengarna tillfaller Cancerfonden.

På söndag, 15 mars, blir det kl. 17.30-19.00 underhållning och auktion från scenen på Ronneby torg. Här skall också koras vinnaren i mustaschtävlingen. Gert Fylking och Robert Aschberg kommer att direktsända kl. 19.00-20.00 och detta sänds i TV8.


Vad händer härnäst?

Herrarnas närmsta dagar.

10/3 Pukavik. Start Stora Enso 07.00
11/3 Karlshamn
11/3 Konstauktion. Kristianstad 18.30
12/3 Bräkne-hoby

13/3 Ronneby
14/3 Fiske i Ronnebyån
15/3 Direktsändning. Ronneby torg 19.00


Robert Aschberg och Gert Fylking till Ronneby

På fredag vandrar de här två herrarna in i Ronneby. De kommer att passera Ronneby stadshus klockan 12. Vill ni följa dem på deras vandring för prostatacancer kan ni göra det på deras blogg:
http://blogg.aftonbladet.se/29968




Våren är på väg.

Visst är det så. Kändes det inte som lite vår i luften idag. Eller var det ett rent önsketänkande från min sida. Nej. Tror jag inte för jag har sett att mina lökar börja tränga sig igenom den hårda ytan. Frågan är bara om de kommer överleva till full blommning. Av någon anledning lever de i riskzonen när fotbollsspelande barn och grävande hundar far fram. Men i dessa så kallade kristider sägs det ju också att den envise överlever. Så vi får väl se vem som vinner.


NyföretagarCentrum


NyföretagarCentrum satsar på Ronneby

Du som funderar på att starta företag i Ronneby erbjuds från januari 2009 en kanal för rådgivning som NyföretagarCentrum driver. Inom ramen för ett samarbete med Nyföretagarcentrum i Karlskrona kommer rådgivare hit till Ronneby och ger råd på plats.

Boka tid hos Camilla Svensson, tel 0457-61 89 40.

Information kan du också få från näringslivschef Marcus Sandekjer på tel 0457-61 82 64.


CC & Lee går in på albumlistan

Det går bra för Hultasystrarna Lena Ström och Cissi Furlong. Den här veckan går CC & Lee in på den svenska albumlistans niondeplats.



Läs mer här: http://www.blt.se/nyheter/ronneby/cc-lee-gar-in-pa-albumlistan(1194378).gm

Vi gratulerar Ninni till årets kvinnliga företagare.

Ninni fick en glädjechock

Återvändare utsågs till årets kvinnliga företagare på landsbygden


Ninni Norberg med företaget Pagelsborg chiropraktorklinik är årets kvinnliga företagare på landsbygden i Ronneby.
- Jag är helt chockad, det trodde jag aldrig, sa hon efter att ha tagit emot priset av landshövding Gunvor Engström.

Det är 8-marskommittén i Ronneby som tillsammans med kommunen, Leader-projektet Hjärtats fröjd och Sparbanksstiftelsen delar ut priset för första gången. Det skedde på söndagen på internationella kvinnodagen på Kulturcentrum. Anita Nilsson i 8-marskommittén hälsade välkommen för tionde året.
Ninni Norberg var nominerad tillsammans med ytterligare tio kvinnliga företagare på landsbygden. Deras företag drivs med miljötänk och med glesbygden som en tillgång.
-Nu ska vi hylla företagandet på landsbygden, sa landshövningen.
Hon uppmanade alla kvinnliga företagare att tänka större och ta några kliv till.
-Kvinnor har lättare än männen att driva företag som hobby.
Ninni Norberg är en återvändare. Hon ledsnade på Stockholm där hon bott i 16 år och flyttade hem till Pagelsborgs gård. Här driver hon sin chiropraktormottagning med bed and breakfast tillsammans med sin far. Och hon har många idéer om hur företaget kan utvecklas.
-Jag planerar att ordna en körhelg i vår och en workshop för kvinnor i personlig utveckling. Jag har fullt med idéer och är en idéspruta, säger Ninni Norberg.
Gunvor Engström hoppades snart få hälsa på hos Ninni Norberg. Hon skickade dessutom med ett budskap till samtliga nominerade kvinnlig landsbygdsföretagare.
-Utan er vore inte Blekinge någonting, sa landshövdingen.
Priset består bland annat av en kvinnoskulptur som konstnären Anna Jarnestad Kockum gjort och som är ett vandringspris. Det närmaste året finns det hos Ninni Norberg i Pagelsborg.
Internationella kvinnodagen firades också med musik och sång av gruppen Older women younger men.
- Ninni Norberg, Pagelsborg
- Ingela Jacobsen, Fåglasång Ridsport och Foder i Levalunda
- Maria Hansson, Litet strå i BräkneHoby
- Susanne Demåne, Edestad
- Monika Kronlund, Gula Huset i Järnavik
- Linda Mattisson Olsson, Stengrepen
- Anette Lindström, Johannishus hund & katt
- Heike Lewik, Ponnybus i Eringsboda
- Eva Carlsson, Vildmarkscaféet i Belganet
- Eva Malmport, Ängholma bed and breakfast
- Charlotte Nyberg, Stall Rapid i Johannishus

Hämtat ur BLT 090309


Ronneby Handelsförening - jobbar för dig

Ronneby Handelsförening arbetar med frågor som påverkar kunder, handlare och besökare i staden. Medlemmarna är runt 80 stycken och finns mellan Mairo i norr och Brunnen i söder.

 Heliga Kors KyrkaHandelsföreningen jobbar bland annat för att det ska hända mer i Ronneby; att fler aktiviteter, uppträdanden och festivaler ska arrangeras och att Ronneby ska bli en ännu bättre stad att bo och handla i. Målet är att det alltid ska hända någonting i Ronneby. Detta ska uppnås genom ett bättre samarbete mellan alla aktörer i staden, från handlare till kulturföreningar, idrottsklubbar, fastighetsägare och många andra.

Viktigt är också samarbetet med kommunen, något som innebär större insyn i frågor om trafik, parkering, företagsklimat och stadsförsköning. Handelsföreningen arbetar också för en förbättrad marknadsföring av Ronneby - och ett av resultaten ser du framför dig, det vill säga vår nya hemsida www.ronnebyhandel.se.

Sörbyområdet i norr representerar ytterligare en avgörande post för stadens utveckling och där finns också många av Handelsföreningens medlemmar. Dessutom är framsteg för handeln i centrumområdet ett avstamp för arbete med dessa frågor även i övriga kommunen.

Vi har börjat en resa där vi har ett antal stationer att bocka av innan vi är framme vid målet - men säkert är att vi är på väg och att det går åt rätt håll. Var med på resan du också!

Vi går mot ljusare tider!

I Ronneby finns allt du behöver. Små unika butiker och väl etablerade kedjor i hela centrumområdet, från Mairo till Brunnen. Besök gärna den nyöppnade gallerian mitt i stan! Dessutom finns här ett spännande utbud av caféer och restauranger, intressanta utställningar och miljöupplevelser i Brunnsparken. 

I Ronneby är parkeringen gratis med P-skiva, slappna av med att promenera och shoppa i trevlig småstadsmiljö! Våra öppettider hittar du längre ned på sidan.

RSS 2.0