De vill ta hand om Karön


Karötrion. Företagartrion Morgan Rennemark, Joakim Bengtsson och Nicklas Platow har stora planer för Karön om
de får ta över driften av öns verksamheter.


Känd Karlskronaföretagare har stora planer för sommaridyllen

Ronneby 2009-02-28 | Uppdaterad 2009-02-27

Han är välkänd som krögare och bredbandsbyggare.
Nu vill företagaren Nicklas Platow med två kompanjoner ta över Karön, intensifiera marknadsföringen, vässa restaurangen och starta en närbutik för hela Ekenäsområdet i Villa Vassen.

Nicklas Platow har bland annat sysslat med bredbandsutbyggnad i länet och han är också ägare till den välkända Lisas sjökrog i Karlskrona.
Kompanjoner i Karöprojektet är Morgan Rennemark och Joakim Bengtsson med bolag som Saltö Utkik, Båtbolaget, Aktivitetskonsulten och 45 Knots i bagaget.
Platow tror att hans och kompanjonernas kunnande som krogägare och eventarrangörer - och deras allmänna driftighet som företagare - ska komma väl till pass om de får ta över Karön.
Trion är den "hemlige intressent" som kommunens näringslivschef Marcus Sandekjer hänvisat till. Det kan BLT avslöja i dag.
-Om vi får hand om Karön kommer det att bli en mycket aggressiv satsning, bland annat på marknadsföring. Jag förstår inte varför ingen har gjort det tidigare, så otroligt fint som det är där ute, säger Nicklas Platow.
I Platows planer ingår att hålla restaurangen öppen dagligen med artistuppträdanden och klubbverksamhet vissa kvällar, att fräscha upp stugbyn och röja gångvägarna, att öka servicenivån i gästhamnen och inte minst att förse alla Ekenäsbor med en egen livsmedelsaffär.
-Vi tänker oss att öppna en Nära dej-butik i Villa Vassen, med ambitionen att hålla den öppen året runt. Sedan återstår det ju att se om det går, säger Nicklas Platow.
Han betonar att förhandlingarna med kommunen fortfarande pågår och att det kan finnas andra intressenter som han inte känner till.
-Men jag tror att vi ska bli överens nu i mars och i så fall hinner vi få allt klart till säsongen börjar. Första året blir kanske blygsamt, men vi hoppas att detta blir början på något stort, säger Nicklas Platow.
I fjol hoppade finansmannen Anders Althin av förhandlingarna med kommunen för att han inte tilläts köpa mark på
Karön.
Nicklas Platow med kompanjoner har inga önskemål om att äga ­Karön.
-Däremot hoppas vi att detta ska bli en mycket långsiktig satsning för åtskilliga år framåt, säger han.

Christer Thörnquist
[email protected]


Artikel hämtad ur BLT  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0