Litet strå

För er som aldrig har varit hos litet strå i Bräkne-Hoby så har de en webbshop som ni kan kolla i. De har fantastiskt fina grejer så det är absolut värt ett besök.

Litet Strå








Blomsterfestival

Idag flyttade blomsterfestivalen ner till Brunnsparken. I Direktörsvillan hade flera av ronnebys inredningsföretag släppts loss och gjort denna underbara villa ännu bättre. titta och njut av lite våra ronnebyföretag har att erbjuda. Bland utställarna fanns bland annat Mairo, Litet Strå, Jysk och många fler.











































Trädgårdsrunda




För mer info klicka på biden.

En liten, liten hemlis.....shysssss

Närman slår upp tidningen i på morgonen så har vi de senaste månaderna möts av den ena nedläggningen efter den andra. Så trist. Men nu vänder det. Jag råkar veta att under hösten kommer det att bli minst två nyöppningar i Ronneby centrum. Den ena är inom mode och den andra inom ett område som jag vet många har saknat i Ronneby.  Tyvärr får jag inte säga mer men jag lovar att komma tillbaka så fort jag får gå ut med det .

Är det någon eller några som sitter hemma och funderar på att starta eget. Så ta chansen nu. Visst är det en tillfällig nedgång men å andra sidan ska man ju vara med när det vänder och det gör det snart. Eftersom Sko.Dej lägger ner i Ronneby så vore det ju underbart om någon ville starta inom den branschen för visst behöver vi två skobutiker i Ronneby.
Har ni andra förslag på vad vi skulle behöva så maila mig så ska jag lägga ut det som förslag. Jag vet att det finns många som är sugna på att starta eget.

Maila mig här: 



CENTRUMBIOGRAFEN


CENTRUMBIOGRAFEN

    
 En Skön Bio i Ronneby

  

Boka Biljetter på http://www.centrumbiografen.se/

  

Köp våra bioPresentkort

i kassan eller hos LK

 



  

  

Sommaren med Göran

Kl:19:30 -

Fr, Lö, Sö, Ti, On

  

14 - 19/8

  

  

"VISAS FRAM TILL DEN 19:e AUGUSTI" 

  



KOMMANDE.....       

PUBLIC ENEMIES

21:e Augusti

  

 "VISAS FRAM TILL DEN 26:E AUGUSTI



  



BECK - I stormens öga

4:e September

  

"VISAS FRAM TILL DEN 9:E SEPTEMBER"




Flickan som lekte med elden

25:e September


"VISAS FRAM TILL DEN 14:E OKTOBER"


Blomsterfestival

Idag drar blomsterfestivalen igång. Hela Ronneby kommer att fyllas med aktiviteter i blommaans tecken.
Klicka på bilden för att komma vidare till fullständigt program.


Ett 50-tal utställare på en gång i Ronneby


Blommor av alla slag och av 55 olika utställare visas på Mor Oliviagården. Här blommor som barn på Espedalsskolans fritis har gjort tillsammans.


Blomsterfestivalen i Ronneby invigs under fredagen. På Mor Oliviagården ställer 55 Ronnebybor ut sina egna verk på temat blommor.

Alla som vill har fått lämna in ett eller två verk till utställningen. Men de måste ha ett blomstermotiv.
Bland utställarna finns både de som ställer ut för allra första gången, och de som har visat sin konst förut.
- Vi har fått in 95 alster från 55 olika utställare. Det är jätteroligt att se det underbara skapande som finns, säger Helen Smitt, som kommit med idén till utställningen.
De flesta av verken är målningar. Men det finns också fotografier, teckningar, keramik och textil.
- Jag trodde att vi kanske skulle få in mest rosor, men det har blivit väldigt många olika blommor, säger Helen Smitt.
Eftersom intresset blev så stort kan det bli en fortsättning med andra teman framöver.
Utställningen visas fram till 17 september.


Johanna Rundgren
[email protected]
Telefon: 0457-789 83

Tagert ur BLT Ronneby


Hjärtat i Sveriges trädgård??

Hittade lite bilder från förra årets blomsterfestival. Varför kan det inte alltid se ut så i vår stad istället för de nuvarande urtråkiga planteringarna. Nej jag säger släpp fram kreativiteten och gör något kul av våran stad. Här har ni några exempel.














I like



"People who say they can't buy happiness just don't know where to shop"


Ny slogan för ronneby kanske.








Ronneby Handel

Ronneby Handels hemsida är på väg att göras om. En nyhet är att man kan gå in och se exempelvis Mairos nya katalog i blädderbar modell.
Klicka på bilden för att komma till Ronneby HAndels hemsida.


Wallenbergare

Som jag skrev innan så var vi på Karön och åt Wallenbergare idag. Jag hade förbeställt för att de inte skulle ta slut. Det var supergott trots att potatismosen var slut och jag fick potatisgratäng till medans mitt sällskap fick pommes. Så det är bara att hoppas att det är samma meny nästa söndag och att jag då kan få min potatismos.


Karön - Wallenbergare

Fick precis ett samtal från Joakim på Karön. Från och med idag serverar de söndagslunch mellan 12 och 17. IDag står det bland annat WALLENBERGARE på menyn. ÅÅÅÅÅ jag blir så lycklig för det är det bästa jag vet. Äntligen någon som har fattat att man vill ha vanlig svensk husmanskost på en söndag. Priset hamnar på 149 kr. Och det kan man väl absolut inte klaga på. Jag lovar att återkomma under kvällen med vilket betyg Karöns Wallenbergare får.  Annat på menyn idag är kotlettrad, Röding och stekt sill om nu någon inte skulle vilja ha Wallenbergare. Jag har redan ringt ut och bokat mina för det vore ju fullständig katastrof om man kom ut och de var slut. Vill ni med boka kan ni göra det på
 0457-462601.



Briggen Tre Kronor la till i Ronneby


Briggen Tre Kronor tog sig in genom Ronnebyfjärden under torsdagen.
- Vi passade på att göra en avstickare hit, säger kaptenen Ib Bergström.

Briggen Tre Kronor la till vid östra kajen i Ronneby hamn under torsdagen.

Det är inte var dag det lägger till ett stort segelfartyg i Ronneby hamn. Men det går.
Det tvåmastade traditionsfartyget Tre Kronor är just nu på besök i Blekinge. Fartyget används för skolseglingar. Under torsdagen seglades fram och tillbaka mellan Karlshamn och Ronneby.


Johanna Rundgren
[email protected]
Telefon: 0457-789 83

Taget ur BLT Ronneby 090821


Breeze

 För alla er som älskar kepsar så har Breeze fått in en hel väg med nyheter i den vägen.




Sociala medieeliten campar på Tjärö



JÄRNAVIK - Jag trodde vi skulle bli tio stycken i en sommarstuga, men nu är vi uppe i 273 deltagare. Det är helt galet, om du frågar mig, säger Tomas Wennström - initiativtagare till Sweden Social Web Camp på Tjärö i helgen.

Tjärö blir "Bloggstock" och invaderas av bloggare, twittrare, jaikuare, facebookare och andra som är aktiva i de nya sociala medierna på internet.
-Det började med att jag lade ut en förfrågan på nätet om det var några som var intresserade av att träffas och diskutera sociala medier under en helg. Det spred sig snabbt på twitter och i bloggosfären och fick en omfattning som jag inte kunnat drömma om, säger Tomas Wennström som är webbentreprenör i Malmö.

Träffas personligen
Behöver man träffas personligen när man ändå umgås på nätet?
- Håller man på med sociala medier får man mycket kontakter på nätet, fler människor än man möter annars. De är utspridda geografiskt - så det är klart att man gärna vill få en chans träffa dem personligen också.
Hur fungerar det praktiskt med så mycket folk på Tjärö?
- Det finns bara hundra sängplatser i vandrarhemmet och det blev fullbokat de första 24 timmarna. Resten får tälta. Bland annat har NetPort i Karlshamn lånat ut militärtält där 15-20 personer kan sova tillsammans. Andra har med egna tält.

Bredband till ön
- Ett annat problem har varit bredband till ut till ön. De har ADSL, men det räcker inte till. Men vi upptäckte att det finns gamla telefonledningar ut dit som inte används, och de ska Telia väcka liv i till helgen för att förstärka bredbandet.
På webbcampen kommer det att diskuteras sociala medier på längden och tvären
-Det är ett brett urval av folk som kommer dit, webbentreprenörer, tekniker, kända bloggare, journalister...
-Allt kommer inte att vara intressant för alla, men jag hoppas att det kommer att vara en ganska avancerad nivå på diskussionerna. Vi ser problemen, men framför allt ser vi de väldiga möjligheterna med de nya medierna, säger Thomas Wennström.

Jan Hinderson
Publicerad 2009-08-18 03:00

Taget ur Sydöstran Ronneby 090818

Fler bilder från Veras Hus














Veras Hus

Torsdagen den 20 Augusti har Veras Hus Nyinvigning.
Öppet mellan 10-18.
Som Invigningserbjudande får ni 20 % rabatt på en valfri vara.
Dessutom kanonerbjudande på ej sikke, molo, Next Level mfl.

Handlar man Molo kläder för minst 300 kr så är man med i en utlottning av 3st Molo Rainbow vinteroveraller. (Värde 1499 kr.)

Ballonger till alla barn.

Nu har Veras storlekar från 56-164.
Butiken är full med höstens nyheter så missa inte denna dag.




 


Shop VM

Shop VM har laddat inför hösten.  Massor med nyheter och mer kommer det. Så det är bara att börja ladda upp höstgardroben.




CENTRUMBIOGRAFEN


Frukostmöte 18/8


Sommaren är inte slut än men vi börjar förbereda säsongens frukostmöten redan nu.

Det blir längre och ägnas helt åt hur man kan minska el- och värmeförbrukning inom de flesta verksamheter; inom industri såväl som offentlig förvaltning 

Energiexpert och forskningsingenjör Peter Karlsson från Linköpings Universitet informerar om hur alla företag kan effektivisera sin energianvändning med enkla medel och utan alltför stora investeringar.

Under 25 års tid har han hunnit göra mellan 500 och 600 energikartläggningar av både mer energikrävande industrier och andra typer av företag. Det handlar om att finna var det aktuella företaget kan göra effektiviseringar och därmed besparingar.

"Höglands-projektet" i Småland är exempel på ett stort projekt Peter Karlsson har deltagit i. Där undersökte man 360 industrier och offentliga lokaler, alltifrån gjuterier till vårdinrättningar. Projektet gjordes på uppdrag av Energikontor Sydost och pågick under 40 månader. Erfarenheten från detta projekt är att det nästan alltid går att effektivisera 20 procent av el- och värmeanvändningen utan stora investeringar.

Från Ronneby medverkar företaget Kreol, http://www.kreol.se/ , som  presenterar möjligheter till energi- och flödesmätning och erfarenheter från pågående energibeparingsprojekt.

Detta frukostmöte sker i samarbete mellan Ronneby kommun, Energikontor Sydost och Miljösamverkan Kronoberg-Blekinge.

TID:  07:30 tisdagen den 18 augusti 2009
PLATS:  Aulan, Soft Center i Ronneby, Fridhemsvägen 8 (i nära anslutning till Restaurang Ekmans).
ANMÄLAN: Eftersom vi bjuder på en smörgås, vill vi att Du anmäler om Du kommer, till Kerstin Hannrup via e-post: [email protected] eller telefon 0457-618172 eller 0733-170428.

Anmälan kan också göras till [email protected]

Kommande mötesdagar är 19/9, 15/10, 19/11 och 17/12.


Utomhusbio i Brunnsparken


Ronneby Filmstudio visar utomhusbio på Kvitterplatsen i Brunnsparken

Tid: 21 augusti kl 21:00

Film: Caroline och spegelns hemlighet

Regi: Henry Selick
Längd: 100 min

Animerad skräckfilm (från 11 år)

Coraline är är hopplöst uttråkad i sitt nya hem. Hennes föräldrar är upptagna och har inte tid. Men en dag hittar hon en hemlig dörr som leder till en parallell värld, skrämmande lik hennes egen, fast mycket bättre. Med tiden börjar saker hända som får henne att inse att hon måste ta sig tillbaka till sitt riktiga liv - innan det är för sent. CORALINE är en spännande, hemsk och väldigt bra film av mannen bakom "The Nightmare Before Christmas" och bygger på en prisbelönad bok av den omtyckta författaren Neil Gaiman.


Från 20.30 tipspromenad med filmfrågor.

Ta gärna med filt och termos.
Vi kör även vid lätt regn.

Arr: Ronneby filmstudio




Ömsom sol Ömsom regn

Imorse när vi vaknade så spöregnade det. Försökte få Tjabo att gå ut och kissa men han var inte av samma mening. Till slut bar jag ut honom men han tittar bara surt på mig och går direkt in. Kände att hans blick sa "du kan sätta dig själv här ute när det regnar så får du se hur kul det är".



Annat var det här. Då var man varken rädd för vatten eller att matte hotade med att han skulle få sova på balkongen som han såg ut.


Annars är väl detta en dag när det får bli Kurt Wallander film, hemmagjord milkshake och farmors nybakde jordgubbstårta. Inte helt fel. Gäller ju att passa på att njuta av de sista dagarna innan skolan drar igång.


Blomsterfestivalen


Blomsterfestivalen 2009


Välkommen till Ronneby Blomsterfestival!

För tredje året i rad arrangerar Ronneby en Blomsterfestival.
Årets festival äger rum 28 - 30 augusti och temat är kärlekens trädgård.

Festivalen börjar i Ronneby centrum med blomsterarrangemang, prisutdelning och eldparad. Lördagen fortsätter i samma anda med olika aktiviteter i centrum.
Under söndagen flyttar festivalen ut i Brunnsparken med loppis, konstutställningar, workshops och picknick i parken med musik.

Glöm inte anmäla dig till blomsterparaden!

Vill du vara med eller har idéer, kontakta

Magnus Abrahamsson 0733-17 01 77
[email protected]

eller

Peter Nilsson 0708-11 83 56
[email protected]


Blodig historia väcks till liv

Ronneby i dag 07:00 | Uppdaterad i dag 08:11

Ronnebys historia är spännande. Det tas tillvara i projektet Spelet om Ronneby blodbad. Nästa sommar återuppstår föreställningen i ny skepnad.

Foto: Ann-Marie Andersson

- Vi vill ge liv åt Ronnebys historia, säger Håkan Robertsson som tillsammans med Magnus Rosén och Johan Westermark är de som i inledningsskedet håller i projektet. Men Ronnebyborna ska på olika sätt engageras i Spelet om Ronneby blodbad.
- Vi kommer också att anordna offentliga föreläsningar, kanske skapa ett litet museum om blodbadet som ägde rum 1564 och skapa en förening med styrelse, säger Håkan Robertsson.
Föreställningen hade urpremiär i Ronneby jubileumsåret 1987. Originalmanuset är skrivet av Claes von Rettig och det omarbetas nu av Johan Westermark. han ska också regissera Spelet om Ronneby blodbad. Den 21-23 augusti är det audition för alla intresserade.
Ronneby kommun, Regionteatern, Musik i Blekinge, Länsmuséet, lokala näringslivet, Svenska kyrkan och region Blekinge är kontaktade. Intresset är stort för att vara med och stötta projektet.


Ann-Marie Andersson
[email protected]


Underbara sommar

Oj vad det är svårt att hinna sätta sig ner och skriva några rader när det är strålande solsken. Det är så mycket man ska hinna med de dagar det är sol. Denna veckan har vi varit ute med båt eller skoter nästan varje dag. Tjära och Karön har givetvis fått besök. Tjäro är ju som alla bäst i strålande sol och maten ska man absolut inte klaga på. Åt en räckmacka som höllmig mätt i många timmar. Här kommer några bilder från underbara Tjärö.





Regn eller.

SKa det bli regn idag eller inte. Hmm vågar nog inte satsa på några uteaktiviteter, och gräsklippningen får jag nog skjuta på en dag till( vad synd), Då får det väl bli nästa bok i Anna Jansson serien om Maria Wern. Stackars mig :-)
Eller kanske jag och min kamera ska ta en runda på stan och se om det har kommit in några kul höstkläder.
Ä nu regnar det igen då får det bli Anna Jansson först.



Utebio - Gosford Park


Se gratisbio utomhus!
Det blir den Oscarsbelönade filmen Gosford Park.
Då det är utomhus på bänkar, tag med något bekvämt att sitta på samt varma kläder. Varför inte göra det hela till en picknick. Förfilm är Fish.

När:
3 augusti kl. 21.00
Var: Kvittret, Ronneby Brunnspark

Vid hällregn eller kraftig vind ställs visningen in, läs mer på länken till Reaktor sydost till höger. 

Följ ljusinstallationen som leder dig upp till Kvittret. 
Ljusinstallationen är gjord av Carin Pleininger.


Veras Hus.

Tror att jag har skrivit om det förrut men dessa underbara saker kan man ju aldrig skriva för mycket om.
Nu finns Dessa ljuvliga elefanter och sniglar från In My House att köpa hos Veras Hus. Vil ni se alla alster designade In My House så kolla in här.  In My House







Bilderna kommer från In My house blogg. ( Tror inte JOsse misstycker om jag lånar dem lite Fniss).

DinoMin

Teletubbies

Dessa otroligt populära figurer i allafall om man är mellan 1 och 3år. De finns nu hos oss i fyra olika modeller allt från små mjuka figurer till lite större som kan dansa.

Tankvärt.

ETT BARN

  

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.


Ett barn som får stryk lär sig att slåss.


Ett barn som hånas lär sig att håna.


Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete.


Ett barn som uppmuntras lär sig tålamod.


Ett barn som får beröm lär sig uppskatta.


Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.


Ett barn som känner vänskap lär sig vänlighet.


Ett barn som blir älskat och kramat lär sig känna kärlek...


Borta bra men Hemma bäst...

Ja det är ju så att jag faktiskt älskar att komma hem. Mitt hus, mitt kök, min toalet, min säng, mitt, mitt mitt.
Hur underbart det än är att komma iväg med familjen så är det alltid helt underbart att få komma hem. Många undrar hur jag har kunnat bo kvar i Ronneby hela mitt liv. Jag ser inte problemetr i det. Jag har rest en hel del och visst är det kul att uppleva andra ställen men i Ronneby finns ju allt jag älskar. Så varför skulle jag söka mig någon annanstans. Trångsynt, ja kanske eller så har jag bara förmågan att uppskatta det som finns runt omkring mig i stället för att ge mig ut i en ständig jakt på lyckan.
Som sagt var så kom vi hem igår. Under torsdagen så begav vi ossmot Kalmar. Som jag har skrivit tidigare så är Kalmars gästhamn mycket fin. Jag gillar att det ligger små restauranger precis vid vattnet. På fredagskvällen gav vi oss upp till lilla torget i Kalmar och åt på en Italiensk restaurang. Vill ni ha ett fantastiskt exempel på hur bra mat och god service ska vara kan jag rekommendera ett besök. Lovar att återkomma om namnet.
På lördagsmorgonen vaknade vi upp till en strålande blå himmel så vi insåg att nu var det dags att ge sig hem mot Ronneby. Visst blåste det lite grann och gick en del vågor men det blev ändå en fantastisk båtfärd. Eftersom man lätt blir hungrig på sjön så stannade vi i Karlskronas gästhamn och åt på Lisas Sjökrog. Helt ok lunch det fick bli Clubsandwich. Supertrevlig personal och härlig utsikt.
Efter lunchen begav vi oss till Ronneby och en kompis 40 års fest.
Från det  partyt kommer kanske några bilder senare.


Barnkalas

Denna och förra lördagen var det barnens dag i Ronneby. Hela torget var omgjort till ett jätte barnkalas. Ungarna trivdes som fiskar i vattnet. Här kommer några bilder från ett smockfullt Ronneby.
Det kommer att bli ytterligare två barnkalas i Ronneby. Den 8 och den 22 augusti går dessa av staplen.







RSS 2.0