Turkiet



Kanske inte min ösnkedestination men vad tusan ska flyget gå från
Kallinge så får man väl haka på.
Så Ving berätta var vi kan boka.


Charterflyg från Ronneby nästa år

 

Ving flyger mellan Ronneby och Turkiet nästa år.
– Yes, tänkte jag, säger flygstationschef Mona Grönqvist. Snacka om att ha flax första dagen på jobbet.Ett bra besked. Redan första dagen på jobbet fick nya chefen Mona Grönqvist veta att Ving valt att flyga charter från Ronneby flygstation nästa år.

 Mellan den 29 augusti och den 26 september 2010 flyger Ving mellan Ronneby flygstation och Side i Turkiet.
– Faller det bra ut kommer vi att testa fler destinationer, till exempel flyg till Mallorca våren efter, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.
– Jag är jätteglad över att Ving valt att starta direktcharter från Ronneby, säger Mona Grönqvist. Jag tror det blir ett lyft för hela regionen.
– Att utveckla flygplatsen till att bli en mötesplats även för människor som inte ska någonstans känns rätt. Jag tror att många tycker att en flygplats är en kreativ miljö.
Hennes tanke är att skapa konferensutrymmen, som lokala företag får inreda och blekingska konstnärer får smycka.
Utställningar, butiker, kanske en hel företagsby där man bland annat kan få på vinterdäcken medan man själv är i Stockholm över dagen, är andra idéer.
– Jag tror vi går en ljus framtid till mötes, säger Mona Grönqvist.

Elisabet König
[email protected]


Lisa Bengtssons nya mönster Sir Harald hos Mairo


Kollektion av LINDA SVENSSON för Mairo

Mairo lanserar i dagarna de två mönsterna "Hosta" och "Ranka" av Linda Svensson. Inspirationen till mönsterna har Linda fått ifrån innergårdens växter i huset där hon bor i Malmö. Den klättrande bladrankan på husväggen som ständigt ändrade färg efter årstidernas gång fångade en dag hennes uppmärksamhet och blev mönstret "Ranka". På innegården växte även olika Hostor i rabatterna med sina randiga, flerfärgade blad och som senare blev avbildade för mönstret "Hosta".

Linda Svensson har jobbat som frilansande designer sedan 2002 och är utbildad på Konstfack och Nyckelviksskolan i Stockholm. Hon har gjort flera samarbeten med IKEA och andra svenska företag men också flera projekt för japanska företag. Hennes stil karaktäriseras av kraftfulla mönster som tar stor plats och syns i sitt sammanhang. Hennes form- och färgsäkerhet har gett henne stor uppmärksamhet, inte bara i Sverige, utan även bland konsumenter runt om i världen.

"Ranka" och "Hosta" kommer att finnas bla. som metervara och kuddar och kommer att finnas tillgängliga för försäljning i höst. För mer information om återförsäljare samt högupplösta bilder gå in på Mairos hemsida www.mairo.se eller maila Linda på [email protected]





Team Hon & Han

Den 16-19 oktober åker delar av Hon & Han teamet med Tigi till London. Det blir visningar, mässa och självklart mängder med inspiration inför hösten. Så när de kommer hem ska det bli galet spännande att se vad det är som gäller framöver. Kort, långt, 80-tal. Hmmm vad tror ni.
Tigi som gör världens bästa hårproduketer finns självklart att köpa hos Hon & Han. Har ni inte provat så gör det. Jag garanterar att ni inte blir missnöjda. Mina absoluta favoriert är dessa:


                      

Nyhet hos Tigi för hösten är att de lanserar en Ekologisk serie som heter Lonely Planet:

                                                     




Crazy Sunday

Butikerna är stängda men shoppa kan ni göra ändå. Breeze har Crazy Sunday på nätet. Vill ni hämta det i butikerna istället för att få det hemskickat så maila bara [email protected]


Breeze


RSS 2.0