Långlördag

Idag är det långlördag. De flesta butikerna har öppet til klockan 16. Alla är fyllda till bredden med sommarkläder och bra erbjudande. Så det är bara att äta upp frukosten och ge sig ut på stan.
Ni glömmer väl inte att det är Mors Dag imorgon. Ska självklart firas på alla de sätt. Jag väntar mig en ordentlig uppvaktning av männen i mitt liv.



Dea på hemmaplan innan Las Vegas

I går sammanstrålade sångerskan Dea Norberg med Storbandet inför dagens konsert i Bräkne-Hoby kyrka.
- De har repat i hop sig tidigare och nu slog vi våra påsar i hop, säger Dea Norberg.

I dag sjunger Dea Norberg tillsammans med Storbandet på hemmaplan i Bräkne-Hoby kyrka.

Sångerskan, vars senaste stora uppdrag var framträdandet med Malena Ernman i finalen av Eurovision Song contest i Moskva, har sjungit i många olika sammanhang i sin hembygds kyrka under uppväxttiden.
Men nu är det dags för en konsert med pärlor som I got you under my skin, For once in my life, Abbalåtar i storbandsarrangemang och en rad jazzstandards.
- Det blir en blandad repertoar som bygger på igenkänning, säger Dea Norberg som länge velat göra den här konserten hemma i Bräkne-Hoby.
- Det är alltid speciellt att stå på hemmaplan och sjunga.
Just nu har Dea Norberg ledigt (!) ett par veckor. Sedan bär det av till USA och ett flerårskontrakt i Las Vegas.
- Jag ska jobba tillsammans med Cirque de Soleil, först i Kanada och sedan i Las Vegas. Därmed blir det inga framträdanden på Melodifestivalen de närmaste åren.
Dea Norberg hoppas dock resa hem till Sverige ett par gånger varje år.
Biljetter till konserten kommer att finnas utanför kyrkan i dag.


Ann-Marie Andersson
[email protected]
Taget ur BLT Ronneby 090530


In my House

Jag har skrivit om denna blogg innan men vill gärna påminna er om den. Denna superduktiga tjej inreder sitt hus med en otrolig charm. Jag är galet imponerad och ett av hennes största fan. Fattar inte riktigt hur hon får ihop det så att det alltid blir så bra. Har försökt men hur jag än bär mig åt så blir det aldrig som på hennes bilder.
Nu råkar jag veta att denna tjejen och en till har ett jättekul projekt på gång så jag vill bara önska dem lycka till idag.
Jag är helt säker på att ni kommer att lyckas.

Ta en titt på In My House.


Fritidshemmen bjöd på rockgala

Sorlet på den överfulla Kvitterplatsen i Brunnsparken är så högt att det knappt hörs när Ronneby skolorkester marscherar in. Elever från 15 fritidshem i hela kommunen hade i går sin rockgala.


Nervös trio. Tilde Svensson, Elin Vaughan och Stina Håkansson från Kalleberga fritidshem var mycket nervösa inför galan. Tillsammans med två kompisar hade de senare på kvällen ett lyckat uppträdande med en fin koreografi.


Heja Sverige. Fredriksbergsskolans Boken sjöng ingivelsefullt
Svenska mål
.


Självlärd dansare. Saxemaras fritidshem imponerade

rockgalans publik med Jacob Wallbergs breakdance.


Solskensgala. Skolorkestern var med för första gången och startade fritidshemmens gala. Från det ögonblicket till slutet sken solen i kapp med barnens ansikten.

Det slutade regna när publiken strömmade till fritidshemmens rockgala på Kvitterplatsen. Musiken under insläppet var lovande. Flying Higher, alias Knut Hahneleverna Karl Eriksson (gitarr) och Michaela Folkesson (sång), framträdde på scenen.
Rockgalan är en årlig tradition där alla fritidshem i kommunen har möjlighet att bidra med dans och musik på scenen. I år bidrog 17 grupper från 15 fritidshem. De flesta sjöng play back av kända schlager, men några stack ut med speciella programpunkter.
- Det ska vara som en stor familjefest, säger Björn Bohlin, fritidspedagog på Fredriksbergsskolan.
Därför är både inträde och priserna på lotter, godis och korv extra låga så att även flerbarnsfamiljer ska ha råd att köpa något. Överskottet går till Barncancerfonden.
Galan drog i gång med Ronneby skolorkester. Orkestern var för första gången med och hade ett uppskattat framträdande med först de skickliga drillflickorna på scen och sedan en saxofonkvartett.
Första fritidsgrupp på scenen var Fredriksbergsskolans Asken med en för kvällen typisk playbacksång. Stöttad av sina kompisar sjöng Seth Brovåld Sommartider i mikrofonen.
Ett bidrag som stack ut var Saxemaras Stay the night på grund av Jacob Wallbergs helt fantastiska breakdance. Jacob går i förskoleklassen och är självlärd dansare.
Extra mycket applåder fick även G-klaven, där Jack Oijensmoberg, klass tre, hade vald ut låten Heaven's on fire. Han spelade själv trummor och sjöng samtidigt solo. Gruppen sjöng inte playback, men ackompanjerades av två fritidslärare.
Även Galaxen och Kosmos från Skogsgårdsskolan ackompanjerades av en fritidspedagog. Stefan Davidsson hade skrivit om texten till Jag går och fiskar med sina elever och gruppen sjöng glatt Jag går på friti d s.
Helt utan bakgrundsmusik sjöng 16 elever från Lillfritids Espedalen den afrikanska sången Sabo Kuya.
Efter två timmar strömmade en nöjd publik till sina kaotiskt parkerade bilar och det började regna igen. Men barnens ansikten sken som solar.


Martina Runfors

Taget ur BLT Ronneby 090529


CENTRUMBIOGRAFEN

 

      
En Skön Bio i Ronneby

  

Boka Biljetter på http://www.centrumbiografen.se/



Star Trek

  

FILMINFO  Från regissören J.J. Abrams (Mission: Impossible III, Lost, Alias) och manusförfattarna Roberto Orci och Alex Kurtzman (Transformers, Mission: Impossible III) kommer tidernas största rymdäventyr , Star Trek, tillbaka i ny tappning. Denna gång med en en ny besättning som våghalsigt ger sig ut dit ingen tidigare satt sin fot.

Kl:19:30- Fredag o Söndag 








Sverige-Premiär

3:e Juni:  Terminator 4- Salvation 


FILMINFO  Efter att Skynet utrotat större delen av mänskligheten i en kärnvapenattack, kämpar en liten grupp av överlevande människor - ledda av John Connor (Christian Bale) mot att stoppa Skynet och dess Terminator-armé att ta över världen.

  

         "VISAS FRAM TILL DEN 7:e JUNI" 


Bästa IT helpdesk

Bästa IT helpdesk,

Förra året uppgraderade jag från Flickvän 7.0 till Hustru 1.0.
Så fort jag hade installerat programmet märkte jag att det började kräva att jag skulle installera Barn 1.1, 1.2 och 1.3. Det tog en massa tid och krävde en massa resurser. Det stod det inget om i programspecifikationen. Dessutom installerade sig Hustru 1.0 i alla andra program och dyker upp så fort jag startar datorn och övervakar alla mina aktiviteter.
Gamla program som Pokerafton 10.3 , Fyllefest 3.5 och Söndagsfotboll 5.0 fungerar inte längre. När jag försöker starta dem får jag felmeddelandet: "Du har utfört en otillåten aktivitet. Stäng genast ner alla program som inte stöds av Hustru 1.0 !"
Det är omöjligt att hålla Hustru 1.0 i bakgrunden medan jag Försöker köra några av mina favoritprogram. Jag har funderat på att återgå till Flickvän 7.0, men jag kan inte ens avinstallera Hustru 1.0. Kan ni hjälpa mig? Tack på förhand!

"Frustrerad och förvirrad"


Svar från Helpdesk,
Bäste Frustrerad och förvirrad, Problemet du beskriver är mycket vanligt och många klagar över samma sak. Orsaken till problemet är ett grundläggande missförstånd. Hustru 1.0 är inte, som många män tror, ett nytto- och underhållningsprogram, utan ett operativsystem som är designat för att styra allt.
Att försöka gå tillbaka till Flickvän 7.0 när Hustru 1.0 är installerat är dömt att misslyckas. Några har försökt med att installera Flickvän 8.0 eller Hustru 2.0, men det har slutat med att de fått fler problem än vad de hade med Hustru 1.0.
Vi rekommenderar att du behåller Hustru 1.0 och försöker göra det bästa av situationen, samt att du eventuellt läser hela kapitel 6 i manualen "Vanliga programfel". Datorn kommer att fungera perfekt så länge du tar ansvar för alla systemfel, oavsett vem som har förorsakat dem. Det räcker med att du skriver: / FÖRLÅT , så återvänder styrsystemet till normaltillståndet. Hustru 1.0 är ett storartat program som dock kräver ett visst mått av underhåll.
Du kan försöka med att köpa tilläggsprogram för att öka funktionaliteten. Vi rekommenderar Blommor 2.1, Choklad 5.3 eller i extremfall mjukvarupaketet Päls 2000 .
Vi avråder å det bestämdaste från att installera Älskarinna i kortkort 3.3 eftersom detta program inte stöds av Hustru 1.0 och kommer att resultera i att Hustru 1.0 avinstallerar sig själv och därmed avlägsnar 50 % av systemresurserna. Älskarinna i kortkort 3.3 kräver själv stora systemresurser, som inte finns kvar efter det att Hustru 1.0 har avinstallerat sig själv.
Vänligen Helpdesk


Why me?


Lycka


Brunnsbadet öppnar den 30 maj 2009.

Brunnsbadet


 

  

Öppettider:

 
30/5 - 14/6   
Måndag-Fredagkl 08.00-19.00

Lördag-Söndag

kl 10.00-16.00
15/6 - 16/8 
Måndag-Söndagkl 10.00-19.00
17/8 - 30/8 
Måndag-Fredagkl 08.00-19.00
Lördag-Söndagkl 10.00-16.00
  
OBS! Vid arrangemang kan tiderna komma att ändras, se anslag vid badet.

Sveriges Nationaldag

Nationaldagsfirande Ronneby Brunnspark foto Jeanette Rosander

Nationaldagen 6 juni 2009 i Ronneby Brunnspark

12.30 Föreningar och organisationer är välkomna att gå med i fantåget, samling vid Brunnsparkens restaurang och café (f d Wienercaféet).
Kl.12.50 Avmarsch med fanprocession mot Fredsplanen, Ronneby Brunnspark. Här firas Sveriges nationaldag med start kl. 13.00.


Style till Ronneby i höst


Nu ger sig Style ut på en fyra månaders lång turné.
Som avslutas i Ronneby sent i september.

80-talsikonerna i Free Style och Style har dammat av danskostymen och ger sig ut på vägarna igen. Numera med blott låtskrivarna och sångarna Christer Sandelin och Tommy Ekman från originauppsättningen.
Turnén inleds på lördag i Tidaholm och sedan blir det en lång resa innan avslut på Ronneby brunn den 26 september. (BLT)


 

Christian Hylse
[email protected]
Telefon: 0455-772 09

Taget ur BLT Ronneby 090528


Tillsammans kan vi göra Ronneby bättre

Ny grupp på facebook. Startad av Henrik  Svanberg på Widenborgs. Gå med ni med och hjälp till att göra Ronneby bättre.

Tillsammans kan vi göra Ronneby bättre


Det blir kärlekstema på årets Blomsterfestival



Programmet är så gott som spikat till Blomsterfestivalen i augusti.
Temat blir Kärlekens Trädgård. Det är också namnet på 2009 års blomsterskulptur till torget.


Planering i syréntider. Karin Ericsson, blivande eventkoordinator, Ina Nordin, keramiker, och Magnus Abrahamsson, centrumutvecklare, jobbar med programmet till årets Blomsterfestival.

Den nya blomsterskulpturen ska gå att kliva upp i. I jättekorgen ska sedan Blomsterfestivalens besökare kunna fotograferas tillsammans under en krona av blommor.
Keramikern Ina Nordin har gjort en modell i lera att utgå från. Parkenheten omvandlar sedan idén till växter runt en stomme av ståltråd.
- Skulpturerna från tidigare år kommer också att ställas ut. Vi bygger på med en ny skulptur varje år. Det ska bli fler och fler, säger Magnus Abrahamsson, centrumutvecklare i Ronneby.
Han ingår i den ideella arbetsgruppen för Blomsterfestivalen i Ronneby. Festivalen har ingen egen budget, utan bygger på engagemang hos, för närvarande, ett 30-tal personer.
- Det här gör man för att det är så roligt, säger Ina Nordin.
Blomsterfestivalen 28-30 augusti blir den tredje i ordningen. Den ska innehålla mer aktiviteter i Brunnsparken än vad de tidigare har gjort. Bland annat kommer Direktörsvillan att öppnas upp för besök på söndagen. Vart och ett av nio rum ska inredas av ett inredningsföretag.
- Det är nio väldigt olika rum, både till storlek och i ljus, som de får inreda som de vill. De får välja mellan att använda det som finns i rummen nu, eller ta med egna saker, säger Karin Ericsson, som har hand om programmet i Brunnsparken.
Hon har tidigare studerat ekonomi på BTH i Ronneby. Nu läser hon till eventkoordinator i Landskrona. Under fem veckor i vår har hon gjort praktik i Ronneby och då jobbat med Blomsterfestivalen.
- Vi har lyssnat på vad vi kan göra bättre, och det gällde framförallt söndagen, säger Tom Michel, initiativtagare till Blomsterfestivalen, och med engagemang också i Skördefesten på Öland.
Paraderna ska bli två till antalet vid årets Blomsterfestival. Dels blomsterparaden på lördagen med vagnar och karnevalspris, dels en nattparad med eldinslag på fredagskvällen.
-Nattparaden blev så populär förra gången att vi vill göra om det. Men i år ska vi fylla ut med mer aktiviteter mellan invigning och parad, säger Tom Michel.
På planeringen står en tävling i dataspelet Guitar Hero på torget, samt speed-dating, en-minutersträffar för festivalbesökare med hänvisning till kärlekstemat.
Hela festivalen ska i år utökas med hantverksmarknader i Bergslagskvarteren.
Liksom förra året anordnas en runda med öppna trädgårdar runt om i kommunen.


Johanna Rundgren
[email protected]
Telefon: 0457-789 83

Taget ut BLT Ronneby 090528


Räkfrossa på Karön

Underbar kväll på vårt favoritställe Karön. This is the place to be.





Ronnebys näringslivsklimat ska bli bättre


JanAnders Palmqvist (S) vill se mer dialog mellan kommun och företag

Ronneby i dag 03:00 | Uppdaterad i dag 08:09

"Ta på dig ledartröjan JanAnders", löd uppmaningen från kommunens näringsliv.
Tisdagskvällens kraftsamling för ett bättre näringslivsklimat var välbesökt med en livlig debatt.


Jobbar för förbättring.
Kommunalrådet JanAnders Palmqvist (S)

diskuterade kommunens företag
s
klimat
tillsammans med representanter från näringslivet.

Näringslivsrådets diskussionskväll planerades efter Ronneby kommuns bottenplacering i Svensk näringslivs klimatundersökning.
-Nu kan allt bara bli bättre, sa Christian Mahrle (FP) ordförande i näringslivsrådet och dessutom företagare.
Flera deltagare betonade att företagarklimatet inte alls är dåligt i Ronneby kommun. Däremot efterlystes beslutskraft, en kraftfull marknadsföring av kommunen och slut på politiskt tjabb.
-Det positiva med att Ronneby kom på sista plats, är att nu tar man tag i det, sa Björn Sandberg, vd på Cascades.
Ulf Palmberg på Berg & Berg efterlyste en tydligare profilering på kommunen och bättre samordning.
Kommunalrådet JanAnders Palmqvist (S) poängterade att dialogen mellan kommunen och näringslivet måste bli bättre.
- Vi måste ha ett fungerande näringsliv för att vi ska få de resurser som behövs, sa han och syftade bland annat på skatteintäkterna.
Flera ansåg att besöksnäringen måste vara en av Ronnebys absolut viktigaste näringsgrenar.
-Visionen ska besjäla alla i kommunen, sa Camilla Rüdén på Expandio ledarskap.
Det var också hon som lanserade förslaget att JanAnders Palmqvist ska ta på sig ledartröjan.
Eva Lind, som presenterade sig som helt vanlig medborgare, fick applåder när hon slog fast att Ronneby måste göras attraktivt för flera att flytta hit.
- Vi får inte mista något mer nu, sa hon och nämnde Karön och Soft Center som exempel.
Hans Wachtmeister tyckte att utflytten av högskolan till Karlskrona är ett dråpslag mot Ronneby. Och det var många andra som betonade vikten av att erbjuda utbildning och forskning på orten.
Misstänkt osund kommunal konkurrens mot näringslivet gavs det också exempel på. Bland annat kritik mot att kommunen säljer matjord direkt till konsumenter och fastighetsbolaget Abris dominans.
-Vi har medvetet använt Abri som ett näringspolitiskt redskap, sa JanAnders Palmqvist. Och det tror jag alla är positiva till.
Näringslivsrådet presenterade därefter i åtta punkter hur Ronneby ska ta sig från jumboplatsen. Bland annat genom extra satsningar på ungt företagande, på besöksnäringen, en profilering på vattnet i stället för Hjärtat i Sveriges trädgård och på de miljöteknikföretag och klimatföretag som redan finns.


Ann-Marie Andersson
[email protected]

Taget ur BLT Ronneby 090527


Dinomin firar 1 år.


Stormarknaden fyller 40 i Blekinge


I kassan.
En vanlig syn för många kunder på Ica Maxi i Ronneby

Marianne Karlsson i en av kassorna.


Kassörskan Marianne Karlsson har varit med sedan starten

Blekinge i dag 03:00 | Uppdaterad i går 21:45

För 40 år sedan öppnade Ica Maxi Stormarknad i Ronneby, fast då under namnet Ronneby Stormarknad.
Den var Blekinges första stormarknad, och en av de första i hela landet.
Kassörskan Marianne Karlsson har varit med ända sedan starten.
- Det var spännande när vi öppnade, med massvis med folk, minns hon.

Mycket har hänt sedan dess. Då var butiken mycket mindre, och arbetssättet ett helt annat.
-Man slog in varje vara för hand, så man hade väldigt ont i handen om kvällarna. I dag scannar man bara in priset, och de allra flesta av våra kunder gör det själva, säger Marianne Karlsson.
När Maxi skulle etableras i Ronneby, arbetade hon på Espehallen. Marianne plockades ner till Maxi under öppningsdagarna, för det var samme ägare som drev Espehallen som startade Maxi.
- Han, Sture Vesterlund, fick reda på att lokalen var ledig. Det låg ju en skjortfabrik här innan Maxi öppnade. Sture var väldigt driftig, och insåg tidigt möjligheterna, berättar Marianne.
Hon har arbetat i hela sitt liv inom livsmedelsbranschen. Hon började redan som 14-åring och har kunnat följa hela händelseutvecklingen från de små lanthandlarna där kunderna handlade över disk, till dagens stormarknader.
- Den första som jag jobbade i var en lanthandel som var kombinerad med en järnaffär. Visst är det väl synd att de små butikerna slås ut, och många äldre kanske har svårt att ta sig ut till stormarknaderna. Samtidigt är det skönt att kunna gå till ett och samma ställe och handla allting man ska ha. Här finns ju allt och lite till, säger Marianne Karlsson.
Det mest spännande som har hänt under årens lopp tycker hon är alla utbyggnader som gjorts, varav den senaste kafédelen - i fjol.
- Det blev ett lyft för butiken. Sedan har vi ju haft McDonalds här där avdelningen Hälsa/Skönhet och blommor är i dag. Men det försvann efter ett tag. Och alla jippon som varit här har varit roliga att se, berättar Marianne Karlsson.
Men det är kanske ändå kontakten med alla kunderna som hon kommer att sakna allra mest, när hon slutar och går i pension om två år.
- Man märker ju det när man går på stan att man är Maxi med hela ansiktet, säger hon.
Hinner du få en personlig kontakt med några av kunderna trots att det är en stormarknad?
- Ja, en del kunder har jag fått en personlig kontakt med. Ibland vill man prata lite extra med någon pensionär, men då står det en lång kö med människor bakom och väntar, så det är inte alltid så lätt, fortsätter hon.
Om två år fyller hon 65 år, och går i pension.
-Då tycker jag att jag har gjort mitt i yrkeslivet. Jag ska bara ta det lugnt sedan, men det är klart - jag kommer ju att vara kund här.


Malin Andersson

Taget ur blt Ronneby 090525


Vackra designade arkivmappar


Nu är de här! De vackra, designade arkivmapparna!



Ronneby Havscamping


På Ronneby Havscamping finns det något som passar alla, vare sig man kommer med husbil, husvagn eller tält. Många av våra campingtomter är belägna intill strandkanten med en underbar utsikt över havet men man kan också få en tomt som är helt omgiven av den vackra naturen. Man kan själv välja om man vill ha en plats helt nära vattnet, lite mer avsides i den avkopplande miljön, eller nära någon av våra lekplatser. Eller varför inte ta en plats lite närmare huvudbyggnaden för att komma närmre vår restaurang och tempererade utomhuspool?


Ronnebys historia

Ronnebys historia

Ronneby nämns i kung Valdemars jordebok 1231, men först med omnämnandet av "civis ('borgare') in Rattenbu" 1292 finns ett skriftligt belägg på Ronneby som stad. Läget vid Ronnebyåns möte med Blekinges kustväg och inlandsvägen mot Småland gjorde den tidigt till Blekinges ledande handelsstad. I unionsstridernas tidevarv var dock närheten till gränsen en nackdel. Vid det s.k. Ronneby blodbad 1564 erövrades och förstördes staden av svenska trupper.

Som svensk stad efter 1658 försämrades Ronnebys förutsättningar, och 1680 tvingades borgerskapet flytta till det nygrundade Karlskrona, under vilket Ronneby 1686 blev lydköping. Ån utnyttjades även fortsättningsvis för industriell verksamhet (bl.a. vapenfaktori). År 1705 upptäcktes Ronneby brunn.

Formellt kvarstod Ronneby som lydköping fram till 1862 års kommunallagar. Det blev 1863 en av rikets första köpingskommuner och återvann 1882 sina stadsrättigheter. Liksom många andra kuststäder i sydöstra Sverige har Ronneby haft en relativt svag befolkningsökning. Näringslivet har präglats av ett stort inslag av bl.a. metall- och verkstadsindustri, dessutom har sjöfarten periodvis varit livlig. Kockums järnverk och L.M. Ericsson har varit några av de industriella storföretagen.


Näringslivskväll 26 maj

Blommande träd

Med anledning av Ronnebys dåliga ranking i Svenskt Näringslivs klimatundersökning bjuder Näringslivsrådet in till diskussion.

Läs mer


Brunnskatten

Brunnskattens cafe och butik är till salu. Sådet någon som är sugen på en supermysig butik med ett underbart cafe så ska ni passa på nu.
Länk till hemsida BRUNNSKATTEN:



Snygga kläder från xs-xxl

Breeze har fått in ett nytt märke som heter Onetwo. Äntligen ett trendigt märke i bra storlekar. De täcker hela registret från xs-xxl. Supersnygga trendiga kläder. Absolut värt att besöka breeze för en koll. Jag fastnade för ca 80 % av kollektionen.

Här har ni ett exempel. Dessvärre har de inte hunnit få upp dem på webben. Men det är för att de säljs så fort så de knappt hinner få upp plaggen ur lådorna.


Ny gorillaunge född på Kolmården

Tillhör ju inte Ronneby men hur söt får man vara.


Gorillan Enzo har fått ett syskon. Och nu jublas det på Kolmården.
- Jag är precis galen av lycka, säger Silvy Bohlin på djurparken.

Foto: PATRIK JONSSON/KOLMÅRDEN

Personalen var inte hundraprocentigt säker på att gorillan Naomi verkligen var dräktig. Silvy Bohlin, pressansvarig vid Kolmården utanför Norrköping, berättar att det spekulerades om datum - men helt säker kunde man inte vara.
- Man kan ta graviditetstester och använda samma som man har till kvinnor, men de kan visa fel. Att göra ultraljud är inte så lätt, det är svårt att raka gorillor på magen och det är inte säkert att de tillåter det. Och vi vill inte söva dem i onödan heller. Så vissa dagar var man jättesäker - och sedan blev man tveksam.
Därför utbröt stort jubel när den nya gorillan föddes, natten mot onsdagen.
- Den är så snygg, säger Silvy Bohlin och skrattar.
Den nya ungen beskriver hon som mycket pigg. Den ser stark ut och har lätt för att hålla sig fast vid mamman. Troligen är den något större än vad Enzo var när han föddes och personalen gissar att den nyfödda väger kring två kilo.
Ingen personal var på plats då 15-åriga mamman Naomi födde sin unge. Men de andra gorillorna - Iris, pappa Ifata och syskonet Enzo - var med vid födseln.
Det är ännu inte fastställt om den nya medlemmen är en hona eller hane. Personalen är avvaktande - då mamman behöver lämnas i fred med den lilla.
- Naomi är så duktig den här gången. Hon hade lite problem första gången med Enzo men nu är hon så pass duktig att vi inte vågar säga vad det är för kön. Hon håller den så fint, den diar och allt funkar jättebra.
Inom de närmaste dagarna väntas personalen kunna fastställa vad det är för kön.
TT: Vad tycker Enzo om sitt syskon?
- Han är tre år och avundsjuk. Nu får pappan underhålla honom eftersom Enzo har stort behov av att leka. Han är som vilket dagisbarn som helst - det ska hända saker hela tiden. Han är van att jag tar bilder eller har med mig fotografer. Nu blir han mäkta besviken när jag fotar något annat än honom och slår sig för magen. Så jag har fotat honom lite också, säger Silvy Bohlin.

Taget ur BLT 090521


Interflora

Lite senare på em gick jag förbi nyöppnade Interflora. Självklart kunde jag inte motstå denna underbara Clematisblomman.


Nya blommor.

Igår var jag först ute i Johannishus blomstergård shoppade lite nya blommortill balkongen. Det blev bland annat rosa miljon bells. Superfina.



Kånken

Jag har ju skrivit innan om Kånken men för er som inte såg det blogginlägget så hittar ni Kånken i alla färger och modeller på Skinn och Väskcenter i Ronneby.



Ryggsäcken Kånken är senaste it-väskan

 
Funkar på Stureplan. Klassiska ryggsäcken Kånken har blivit trendig. Jag gillar att den är så avslappnad, säger Malin Mattsson, 18. Kul att det inte alltid är det dyraste som är inne, säger Anna Mattsson, 20. Foto: Mikael Sjöberg

Ryggsäcken Kånken är senaste it-väskan
Glöm Prada och Chanel.
Nya "måste ha"-väskan heter Kånken.
- Det är lite mer personligt än att bara handla från Gucci, säger Malin Mattsson, 18.

Från utskälld vänsterpolitisk symbol till det hetaste heta. Plötsligt syns klassikern från 1978 lite överallt.
Modetidningen Elle ägnar en sida åt "it-väskan Kånken" i senaste numret. Hippa butiker som Opening ceremony i New York och Urban outfitters i London har tagit in den i sortimentet.
Eleonore Nygårds, som driver modebloggen Ytligheter, överväger nu att köpa en Kånken.
- Inte dyr, praktisk och inte så ful. Jag måste ha gått och blivit tant. Eller - snarare troligt - så är den plötsligt okej för att den börjar bli trendig och säljs för hutlös summa (155 dollar) på Opening ceremony, skriver hon i bloggen.
Kånken lanserades 1978. Den togs fram av Fjällräven i samarbete med Svenska scout- förbundet som ett alternativ till axelremsväskorna som var populära då.

Kommunistpuckeln trendig

Statistik visade att hela 80 procent av svenskarna någon gång hade haft besvär med ryggen - Kånken ritades för att fördela belastningen bättre.
Men den blev också en symbol för något annat. Under en period kallades den för "kommunistpuckel". Nu har pendeln svängt igen.
Systrarna Malin Mattsson, 18, och Anna Mattsson, 20, i Stockholm kan absolut tänka sig en Kånken.
- De coolaste är ju originalen, precis som med Raybans Way-farers härom året. De ska vara lite slitna, man ska se att de har varit använda, säger Anna.
Malin fyller i:
- Det är lite mer personligt än att bara handla från Gucci. Det här säger något mer.


 

Taget ur Expressen 090518


Regn, regn,regn

idag är det ju inge vidare roligt väder. Jag som är soldyrkare gillar det inte alls. Men kanske kan ni som finns ute i butikerna liva upp denna måndag lite. Vad har ni för kul på gång, har ni några bra erbjudande. Ni kan väl skicka ett mail för idag behöver jag lite uppmuntran. Och  jag tror inte att det är några andra heller som skulle ta illa upp av lite bra regniga måndags erbjudande.
Eftersom invigningen av Karön innebar att inte bara jag badade utan även min älskade rosa mobil. Så kanske ni har några bra tips på vilken jag ska satsa på nu. En vattentät kanske;-)
Så kom igen. Mailar eller smsar ni så lägger jag upp dem. Vissa nu vad Ronneby har att erbjuda en måndag i maj.


Man måste jobba på lyckan

Man måste jobba på lyckan


Lyckan finner man inte, den skapar man.
Prova att ge någon en hjälpande hand eller ett berömmande ord och du har tagit ett steg på vägen.
- De som umgås mycket med vänner är lyckligast, säger lyckoforskaren Filip Fors.

Foto: Hasse Holmberg

Den som vill lära sig hur man kan bli mera nöjd med sitt liv kan hitta verktygen inom lyckoforskningen. Som vetenskap betraktad är den relativt ny, men råden lyckoforskningen ger oss känns ändå grundade på uråldriga kunskaper.
Som att vårda relationen med sina vänner, att försöka utveckla sina bästa karaktärsdrag eller att göra snälla saker som man inte provat tidigare. För det är sådana saker som gör oss i den rika delen av världen lyckligast, inte en platt-tv eller andra prylar.
- Socialt umgänge kommer klart högst när man tittar på vad som gör människor lyckliga. Att vara fysiskt aktiv eller engagerad i ideella föreningar och välgörenhet är också viktigt, säger Filip Fors, som tillsammans sin forskarkollega Jesper Östman håller i Lyckoprojektet i Umeå.
Projektet syftar till att sprida kunskap om forskningen inom området och att ge tips på hur det går att med olika strategier sträva mot lyckan. Precis som kärleken kräver nämligen också lyckan en hel del arbete för att uppnås och hållas kvar.
- Det finns inga mirakelmediciner, man måste arbeta på det. Kanske försöka flera gånger, säger Jesper Östman.
Strategierna man jobbar med är tolv till antalet. Den första är att varje dag under en period anteckna hur lycklig man kände sig under de olika aktiviteter man ägnade sig åt. Nästa är att fundera på hur man hade velat att ens liv sett ut när man ligger på dödsbädden. Hade man ägnat sitt liv åt värdefulla och meningsfulla saker?
Man bör även fundera på hur man kan bli en bättre människa genom att utveckla och förädla sina positiva karaktärsdrag. Om man har svårt att se vilka dessa är kan man fråga en vän.
Att visa sina vänner och sin partner uppskattning är också ett viktigt steg på vägen. I en kärleksrelation rekommenderas exempelvis fem positiva kommentarer som kompensation för varje negativ.
Vänliga och snälla handlingar som att bjuda en kompis på middag eller att donera pengar kan också vara steg som gör en människa mer lycklig, att älta problem och ägna sig åt destruktiva tankar leder åt motsatt håll.
Trots att vi stadigt fått det bättre materiellt i västvärlden har vi inte blivit särskilt mycket lyckligare, visar forskarnas mätningar. När våra grundbehov är tillfredsställda är det annat än högre lön och ökad konsumtion som blir viktigt. Kanske är det därför nu dags för våra politiker att överge ekonomisk tillväxt som det allt överskuggande målet.
- Generellt tänker nog politiker på välfärd i termer av levnadsstandard snarare än lycka. När det nu visar sig att det inte finns någon sådan direkt koppling kanske de får börja tänka om, säger Filip Fors.
I Sverige är det främst Miljöpartiet som börjat att ge lyckoperspektivet ökat utrymme i politiken. Andra länder som exempelvis USA och Storbritannien har hunnit betydligt längre, enligt Filip Fors.

Taget ur BLT 090517


Laidback

Idag är det dessa ord som gäller: Laidback Life 7 days a week.
Premiären på Karön blev precis så bra som vi önskade. Tur vi inte har så långt hem. Men vad jag vet så stänger Karön klockan 02:00 och klockan han slå 5 innan vi var hemma, Då hade vi i och för sig premiärbadat (dock inte friviligt, men Pierre tyckte att det snart var midsommar så det var dags) eftersom det var lite kallt i havet fick vi väcka upp grannen. Han såg lite förvånad ut när han tittade ut och hittade 7 glada grannar i jaccuzin. Men men nu är Ronnebys sommarställe nr 1 invigt ordentligt.
För alla er som är sugna på söndagslunch så har Karön öppet 7 dagar i veckan hela sommaren. Absolut värt ett besök.

Busy day.

En dag i full fart. Upp med tuppen klockan sju för att leverera en vattenskoter i Hällevik. Hem igen och sen sjösättning av Seadoo 230 Wake. Några timmar kvar av inkörningen:-). (ojoj vad jobbigt). 40 knop mot Tjärö för en snabblunch. Fick bli räkmacka. Mycket god. På vägen hem var det dags att se vad båten går för. 20 minter, 60 knop och några flygturer senare var vi hemma i Ronneby igen, Efterrätten fick bli glass hos Jocke i Nära Dej butiken. Invigning idag och jättemycket folk. Ikväll är det invigning av Karörestaurangen som gäller så är bara hemma en snabbis för att springa igenom duschen. Vi ser fram mot en trevlig kväll.
Hej hopp dags för duschen.

Karön - Ekenäs

Imorgon har Karön invigning.
Ni kan se deras hemsida här.
http://karon-ekenas.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1081




Egentid

Idag har jag haft två timmar egentid. Varit och färgat håret på Salong Astra. Det är alltid lika skönt att sjunka ner i stolen med en hög skvallertidnigar och bara låta sig bli ompysslad. När färgen är satt så kommer man till det bästa, tvättningen. Idag var det Lina som tog hand om den biten. Suveränt duktig tjej. Kombinationen av Salong Astras massagestol och Linas fantastiska handlag vad det gäller hårbottenmassage gör vem som helst till en ny människa. Så efter två timmar kommer man ut med nyfärgat hår och en härlig känsla av att må väldigt bra.  

Tack Salon Astra för en alltid lika fantastisk behandling.


 

Euronics


CENTRUMBIOGRAFEN

CENTRUMBIOGRAFEN

      En Skön Bio i Ronneby

Boka Biljetter på
http://www.centrumbiografen.se/

VÄRLDSPREMIÄR i Ronneby

ONSDAG,  13:e Maj:

Änglar och Demoner

Kl:19:30, 13-17/5

Med: Tom Hanks, Ewan McGregor, Stellan Skarsgård




HANNAH MONTANA - THE MOVIE

  

KL:16:30

FRE, LÖR, SÖN

15-17/5




 


Dubbel 8 till DVD




Rainbow Bowling storsatsar


Konkurshotet borta - nu vågar Stig Svensson tro på framtiden

Ronneby i dag 03:00 | Uppdaterad i går 21:54

Kris och konkurshot vändes i optimism och framtidstro.
Stig Svensson på Rainbow Bowling storsatsar på restaurangkök, uteservering, trampbåtsuthyrning i ån - och en mekanisk tjur.

I höstas hängde konkurshotet över bowlinghallen och bowlingmaskinerna var på väg att säljas. Ägaren Stig Svensson fick inte företaget att gå ihop utan tillstånd att servera alkoholdrycker.
Men nu har krisen förbytts i framtidstro. Stig Svensson har pumpat in nytt kapital från sitt golvföretag och även sålt det så kallade Jawertska huset bakom Soft Center som byggts om till lägenheter.
Ett nytt och gott samarbete med Ronneby Brunn ligger också bakom att Svensson nu vågar satsa på bowlinghallen igen.
- Nu är det vi som kommer att ta hand om serveringen och stå för utskänkningstillståndet i så gott som hela kongresshallen, säger Stig Svensson.
Fastighetsägaren AB Ronneby industrifastigheter har investerat i ett komplett restaurangkök åt Stig Svensson, en uteservering ska göras i ordning utanför hallen mot Ronnebyån och en ny brygga håller på att byggas.
Där blir det uthyrning av trampbåtar.
- Sådana har man aldrig sett i ån förut, säger Stig Svensson.
En nyinköpt hydraulisk tjur fullbordar konceptet.
- På den kan man leka cowboy, på firmafesten kanske.
Stig Svensson hoppas att den nya utökade restaurangen och uteserveringen ska dra mycket folk i sommar.
Ett par personer har nyanställts utöver den fast anställde som bowlinghallen redan har. Och Stig Svenssons hustru, med tolv års anställning i sjukhusköket bakom sig, kommer att stå för matlagningen.
- Jag hoppas att allt kan vara färdigt till i juni och att bowlinghallen äntligen ska få ekonomi som håller, säger Stig Svensson.


Christer Thörnquist
[email protected]

TAget ur Blt Ronneby 0900513


Diggiloo

4 juli är det återigen dags för Diggiloo att ha sin turne'premiär. Och självklart faller valet av ort på Ronneby.
Länk till Diggiloos hemsida:



Min önskelista.

Dessa grejer skulle jag vilja ha på min önskelista.



Önskas önskelista.

En kul grej är att man kan göra sin egen önskelista hos Önska sen ber man alla som ska köpa present att gå ditt och välja från listan. Efter högtiden så går man dit och får då ett presentkort på 10% av den totala summan.

www.onska.se


Harmoni/Önska

Var inom Harmoni/Önska idag. De har verkligen hur mycket fina grejer osm helst. När jag kom hem tittade jag in på deras hemsida där man kan titta på ganska mycket av deras sortiment. Kan absolut rekommendera er att gå dit om ni vill hitt aen present eller studentgåva eller kanske bara något till er själva.
Länk till Önskas hemsida.


Klicka på bilden för att se hela katalogen.


Breeze

Breeze fortsätter med detta erbjudande fram till den 16 maj

Vilken folkrörelse!



BRÄKNE-HOBY Bräknetrampen blev en riktig folkrörelse med 800 cyklister ute på vägarna runt Bräkne-Hoby.



- Det ska bli roligt att cykla, men jag känner mig lite nervös inför sträckan. Jag har anmält mig till 30 kilometer, sade Paulina Olsson från Bräkne-Hoby med snart tvåårige sonen Moltas i barnsitsen bakom sig.
- Annars brukar jag mest bara cykla fram och tillbaka till jobbet.

Övning för sommaren
Så vinkas hon och de andra i samma grupp iväg i en nordlig bana mot Strångamåla, Örseryd, Svalehult och Harkniven.
Kristina Birath som ska ge sig ut med familjen på samma sträcka räds inte distansen:
- Vi cyklade 12 mil på Bornholm i somras. Det här en bra övning för sommarens cyklingar, säger hon.

Mellanlandning i Mörtjuk
Det fanns fyra olika sträckor att välja bland. För de proffsigaste fanns ett 60-kilometersspår upp till Hallabro och Belganet. De flesta hade valt 30-kilometerssträckan.
Men det fanns också ett sydligt kuststråk på 23 kilometer över Järnavik, Garnanäs och Biskopsmåla. Och av den kunde man också göra en barnvänlig 10-kilomtersvariant.
Det fanns ingen tidtagning. Enda kravet var att man skulle vara tillbaka klockan tre på eftermiddagen. Tanken var att man skulle njuta av landskapet och ta del av det som bjöds efter vägen.

Saft och bullar
Som saft, bullar, lekar och lamm hemma hos lantbrukarparet My och John Jeppsson i Mörtjuk.
Saft- och bullståndet bemannades av en trio från SPF i Bräkne-Hoby.
-Vi är tio stycken som har hjälpts åt och bakat. Det finns 500 bullar! berättade Gunnel Roth, som stod i ståndet tillsammans med Kerstin Johansson och Ulla Svensson.
Törstiga och bullsugna cyklister kom i en jämn ström.
- Äntligen! Är det gratis? undrade pojke.

Lekar och lamm
John Jeppsson hade tagit fram en massa småbalar som lämpliga sittplatser. Och när bullen var uppäten kunde man kasta hästsko eller gör andra lekar.
My Jeppsson tog med en grupp barn till lammhagen.
Helena Mellqvist sitter med sonen Alfred på balarna och tar igen sig. Hon berättar att de började dagen tidigt:
- Vi bor utanför Lund. Men jag jobbar häruppe ibland, så det var svårt att säga nej. Det var lite blåsigt men väldigt vackert.

Jan Hinderson
Taget ur sydöstran Ronneby 090511

CC & Lee lirade på hemmaplan

CC & Lee lirade på hemmaplan

RONNEBY -Tack för att vi får komma hem!
-Slappna av nu mamma!
Succésystrarna Cecilia Furlong och Lena Ström - mer kända som CC&Lee - spelade äntligen på hemmaplan i lördags på Ronebyhusdagen.
En stor publik hade mött upp på Karlstorpsplan i Brunnsparken för att lyssna på Ronnebysystrarna och deras band som gjorde succé och fick sitt svenska genombrott i Dansbandskampen.

Leende guldbruna
De började inte oväntat med sin egen version av Leende guldbruna ögon, fortsatte med Jag ger dig allt, som Cecila Furlong är medförfattare till. Sen en lugn ballad - och så avslutningen med den andra succélåten ur Dansbandskampen Himlen kan vänta.

Mera hippt
- Vi ska göra Dansbandssverige mera hippt! utropade de i ett av mellansnacken när de tackade för applåderna.
I publiken fanns föräldrarna Sven och Lisbeth Ström.

Juryman i publiken
Och vem står där om inte karlshamnsbon Thomas Deutgen från Dansbandsjuryn - han går tydligen och lyssnar på dansband även när han inte får betalt för det.
-Det är alltid kul att höra CC&Lee. De är jäkligt bra. De har förnyat genren, de är moderna - samtidigt som det går väldigt bra att dansa till deras låtar, säger Tomas Deutgen.

Diplomatisk Deutgen
Så här efter tävlingen: Borde de ha vunnit?
-Nu får jag vara lite diplomatisk, säger Thomas Deutgen.
Varför då?
-Alla som kom till finalen kan ses som vinnare. Alla var bra fast på olika sätt.
- Det ryms så mycket inom dansbandsgenren. Om traditionalisterna i Lars-Kristerz är ena ytterligheten så är CC&Lee den andra på den nyskapande sidan.

Jan Hinderson
Taget ur Sydöstran Ronneby 090511


Är någon förvånad?????

Förbättringar blir försenade

Arbetet med stadsmiljön skjutet på framtiden

Ronneby i dag 03:00

Arbetet med att förbättra stadsmiljön i centrum står stilla.
I stället för att börja förprojektera måste nu tjänstemännen avvakta en politisk hantering av återremissen och eventuell utredning av Norra Länken.

Men enligt kommunalrådet JanAnders Palmqvist (S) är det inte så enkelt att återremissen från kommunfullmäktige den 29 april samtidigt innebär att Norra Länken ska utredas.
- Vi har en gällande översiktsplan som anger att området vid Karlshamnsvägen ska planeras för bostäder. Kravet på en utredning av Norra Länken kan vara i konflikt med den antagna översiktsplanen, säger han.
Det är inte bara bostadsområden som kan stoppa Norra Länken. Även en framtida uträtning av järnvägens dragning innebär att planerna på Norra Länken måste skrotas. Det var redan på 1970-talet som tanken på att bygga en omfartsled norr om centrum mellan Kallingevägen och Karlshamnsvägen dök upp.
- Jag menar att förutsättningarna drastiskt förändrats för en sådan led.
När politikerna i fullmäktige diskuterade förslaget om förändringar i centrum, lanserade Moderaterna förslaget att Norra länken ska utredas samtidigt med återremissen av hela förslaget. M fick med sig Ronnebypartiet och Centerpartiet och fick en tredjedels majoritet.
Men JanAnders Palmqvist menar att i moderaterna i stället borde skriva en motion till fullmäktige om en utredning av Norra länken. Utredningen kan inte göras i samband med återremissen.
JanAnders Palmqvist ambition är att kommunstyrelsen i början på juni ska lämna ursprungsförslaget vidare för beslut i kommunfullmäktige.
Kommunens trafikingenjör Magnus Graad är angelägen om att få sätta i gång arbetet med centrum.
- Det vore tragiskt om vi inte kommer i gång, säger han.
Kostnaden för att utreda Norra Länken uppskattar han till hundratusentals kronor.
-Men vårt förslag handlar inte om någon trafikomläggning. Det är ett arbete för att förbättra miljön i centrum, säger Magnus Graad.


Ann-Marie Andersson
[email protected]

Taget ur BLT Ronneby 090511


Wow

Vilken tur man har att det finns kunder som inte vill köra in sina nya båtar själva. idag har vi varit ute och provkört den här skönheten. Vilken båt  sen. Har aldrig varit med om en båt som går som denna. Här kan man snacka om den totala frihetsupplevelsen och leendet på mina läppar när man går från 0 till 60 knop fortare än man hinner säga wooooow, är svårslaget. Den totala lyckan är att det är 9 timmar kvar av inkörningen. :-)


"Den här luktar jättegott!"

Expressen hade ett test med parfymer.Denna från calvin Klein fick bäst resultat av killarna som gjorde testet. I ronneby hittar ni den på Parelle eller Kick.

 

Parfym: CK Summer, Calvin Klein. Pris: 439 kr (100 ml)


Rigo: Den här luktar jättegott, men ingen typisk sommardoft.

Johnnie: Det gillar jag, inga jävla tillsatser.

Nisse: Jo, jag gillar den också. Men den är ingen vidare festdoft, man ska nog inte ha den på kvällen. Den passar bättre i omklädningsrummet efter strandvolleybollen.

Parfym: CK Summer, Calvin Klein. Pris: 439 kr (100 ml).

Johnnie:  

Nisse:  

Rigo:  

Medelbetyg: 3,6  


Taget ur Expressen 2009-05-09


Team Sportia en starkt växande butik

RONNEBY Med 700 kvadratmeter försäljningsyta är nu Team Sportia en av Ronnebys största butiker.
Ägaren Bo Strömberg har utökat lokalytan med sammanlagt 400 kvadratmeter.
Det har skapat utrymme för en egen avdelning för försäljning av cyklar samtidigt som behovet av större lageryta tillgodoses.
- Kunderna kommer att uppleva butiken som luftig med generösa utrymmen, säger Bo Strömberg.

Från Volvo
Särskilt nöjd är han med att ha kunnat skilja försäljningen av sport- och fritidsartiklar från cykelförsäljningen.
Det är Volvo som släppt till de nya ytorna.
- Det blev aningen bökigt att inte ha tillgång till ett speciellt utrymme för cyklarna.
Men nu är den frågan löst och Strömberg hoppas kunna toppa försäljningen av cyklar.
- Det ligger i tiden att cykla. Det är billigt, miljövänligt och hälsosamt.
Damcyklar säljer bäst, hela 40 procent av de nästan 500 cyklar han säljer på årsbasis är damcyklar.
Herrcyklarna intar en andra plats, barncycklar en tredje och därefter kommer specialsortimentet.
Dessutom tror Bo Strömberg också mycket på elcykeln.
- De nya modellerna är vackra, pålitliga ur funktionssynpunkt med steglös växling och det är bara att sätta batteriet i väggkontakten för en runda på cirka fem mil.

Elva miljoner
Strömberg har varit ensamägare till Team Sportia sedan 1998.
Han har sex anställda och omsätter cirka elva miljoner kronor.

Göran Sundén

Taget ur Sydöstran 2009-05-09

Dressman

Dressman kör vidare med detta super erbjudande både fredag och lördag.


Breeze


APOTEKET



Ät antagligen lite efter men jag har precis upptäckt att apoteket har en helt suverän hemsida. Inte nog med att man kan få mängder med tips och ideer, läsa i lugn och ro om alla mediciner utan man kan också gå in och beställa produkterna och få det hemsickat. Galet bra. Man kan även beställa hem medicin som man har på recept och slippa stå och vänta.

Länk till APOTEKETS Hemsida:


EXPERT

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE HELA BILAGAN:



CENTRUMBIOGRAFEN

CENTRUMBIOGRAFEN
En Skön Bio i Ronneby

Boka Biljetter på http://www.centrumbiografen.se/

  

Köp våra bioPresentkort

i kassan eller hos LK




X-Men Origins: Wolverine 

FILMINFO Wolverine försöker med alla medel ta reda på hans förflutna och sanningen om sitt ursprung. Hans läkefaktor, klor och hans skelett av adamantium är resultatet av Weapon X-programmet, där han ofrivilligt blev forskarnas försökskanin i deras strävan att utveckla den perfekta soldaten. Av Professor X får han den information han behöver för att kunna söka efter sanningen om Weapon X-programmet.

KL: 19:30   Fre, Lör, Sön

  

  

"VISAS FRAM TILL DEN 10:e MAJ" 




KOMMANDE.....  

Sverige-Premiär

13:e Maj:  Änglar och Demoner 

  

FILMINFO  Robert Langdon, Harvard professor i religiös symbolik, upptäcker bevis på att det legendariska hemliga sällskapet Illuminati fortfarande är vid liv och på gång att ännu en gång hota sin urgamla mytomspunna fiende - den katolska kyrkan. Illuminati har lyckats stjäla en mycket kraftig bomb skapad med en ny teknik och meddelar att den skall placeras någonstans inom Vatikanstaten. Jakten på Illuminati och bomben blir en hård kamp mot klockan... och snart måste Langdon riskera mer än han någonsin kunnat förutsäga.

Med: Tom Hanks, Ewan McGregor, Stellan Skarsgård

"VISAS FRAM TILL DEN 24:e MAJ" 



15:e Maj:  Hannah Montana - The Movie 


FILMINFO  Miley Stewart (Miley Cyrus) lever dubbelliv. Hon är vanlig tonårstjej på vardagarna men förvandlas till tonårsidolen och sexsymbolen Hannah Montana på kvällarna. Det är bara hennes bästa vän (Emily Osment), familj och PR-agent Vita som känner till hennes liv som Hannah Montana.

        

"VISAS FRE, LÖR, SÖN , 15-17/5" 




Sverige-Premiär

22:e Maj:  Natt på Museet 2 

  

FILMINFO  "Natt på museet" var en av 2006 års största sucéer. Nu återvänder Ben Stiller tillsammans med många av de kända ansiktena från första filmen och ännu fler historiska karaktärer. Den här gången utspelar sig historien på Smithsonian Institute som består av inte mindre än 17 olika museum och 136 miljoner museieföremål...

"VISAS FRAM TILL DEN 27:e MAJ" 




HP Mini 1199EO Vivienne Tam Design

 
Ultralätt Mini-PC i läcker design. All prestanda du behöver för kontorsprogram och mediauppspelning.
 
Mini-PC för dig som tar utseende och prestanda på lika stort allvar. Med ett läckert skal i ljusrött och blommiga mönster designat av Vivienne Tam. Med 1GB arbetsminne och en Intel Atom-processor på 1,6Ghz arbetar du snabbt med de vanligaste kontorsprogrammen och spelar upp film och musik lekande lätt. 80Gb lagringsutrymme ger plats åt mängder med filmer musik och bilder vilket även gör MINI 1199 till en perfekt portabel mediaspelare.

HP MINI 1199EO levereras med Windows XP Home Service Pack 3

   
  • 10" kristallklar bredbildskärm
  • Intel Atom-processor N270, 1,60 GHz
  • 1GB arbetsminne, 80GB hårddisk
  • WLAN, 10/100 Nätverkskort, Bluetooth®
  • Webcam, Rödskimrande transportfodral
  • Windows® XP Home SP3 (32-bit)


Hur cool är inte denna lilla röda dator då. Skulle passa perfekt till min nya röda sveaväska.
Hittade den på EXPERT.
Länk till EXPERTS hemsida.

MAXI Fyller 40 år.


KLICKA FÖR STÖRRE BILD.

Hmmmmm

Ja ingen har väl missat det som har skrivits i dagens tidningar om att Ronneby har hamnat längst ner på listan över företagsklimat. Jag brukar inte skriva om negativa saker och faktum är att jag inte tycker att denna undersökning är speciellt negativ eller 'änns säger speciellt mycket om vad företagarna egentligen tycker. Av Ronnebys över 2000 företagare är det 4,7 % som har varit med i undersökningen. 200 skickades ut från början men bara 108 st valde att svara på enkäten. Betyder det att de inte hade tid eller brydde de sig helt enkelt inte. När man tittar lite djupare på frågorna som ställdes så ställdes de enligt min åsikt på ett sådant sätt att de går att tolka på olika sätt och därmed få olika resultat. Ja sen självklart det var samma frågor till hela sverige så faktum kvarstår ju, Varför blev det så negativt för just Ronneby och varför ligger Solna i topp. För att få svar på de frågorna måste vi nog göra en betydligt större undersökning där många fler svarar. Självklart har kommunen fått ta mycket stryk, men det är väl ingen förvånad över. Man har väl alltid skyllt allt på kommunen vem ska annars bli syndabock. Är det inte så att det är vi som bor i Ronneby som borde rycka upp oss lite. Sluta vara så negativa. prata inte skit om er stad, er kommun, grannföretaget eller kompisen som faktiskt har lyckats riktigt bra med sitt företag. Var stolta över det vi har, de företag som går bra, rekommendera bra företag till era vänner så att de går ännu bättre. Skryt lite om hur vackert det är i Ronneby på våren och sommaren. För det är ju faktiskt så att vi måste få näringlsivet att blomstra om kommunen ska kunna göra skolor och sjukvård så bra som vi vill ha dem.
Så upp till kamp alla ronnebybor, tillsammans kan vi klättra på deras lista över företagsklimat.
Och jag vet inte vad ni tycker men jag bor tusen gånger hellre här än i Solna.!!!!!!!!!!!

Ronneby har Sveriges sämsta företagsklimat




Ronneby har sämst företagsklimat bland landets 290 kommuner.
- Jag trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva det här, säger regionchefen för Svenskt näringsliv, Carina Centrén.


FAKTA

Så här placerade sig ­Blekinges kommuner på Svenskt näringslivs ­rankinglista:
Karlshamn 160
Olofström 172
Karlskrona 186
Sölvesborg 239
Ronneby 290



DOKUMENT

Under tio år har Svenskt näringsliv rankat det lokala företagsklimatet i Sverige.
35 000 företagare har fått betygsätta situationen i den egna kommunen utifrån olika aspekter. I toppen ligger Solna, Vellinge och Sollentuna, precis som i fjol. På sistaplatsen hamnar Ronneby.
Samtliga Blekinges kommuner hamnar långt ner på rankinglistan, men det är Ronneby som gör Carina Centrén, regionchef på Svenskt näringsliv, mest bekymrad.
- Det är dags för Ronneby att vakna upp. De har befunnit sig i en negativ trend länge, tyvärr. Men med de förutsättningar de har - med infrastruktur, flygplats och geografiskt läge - så har de absolut ingen anledning att hamna i botten, säger hon.
Ett av skälen, tror hon, är att man från kommunledningens sida är otydlig med de signaler man ger till näringslivet.
Hon är också kritiskt till att man startat upp ett antal näringslivsprojekt som runnit ut i sanden.
-Dilemmat är bristen på tydlig viljeinriktning och enat ledarskap.
Även Sölvesborg har dalat kraftigt på rankinglistan, från 103:e till 239:e plats sedan 2004.
- Men här tror jag att det finns möjligheter att vända trenden om kommunen samarbetar mer med de nätverk och företagarföreningar som finns. Det måste också komma kommunala initiativ. Ett sådant är de nyhetsbrev som man börjat skicka ut från näringslivskontoret sedan den här undersökningen gjordes, säger hon.
Karlshamns kommun har dalat från 151:a till 160:e plats, men är ändå på rätt väg anser Carina Centrén.
-Skillnaden är att Karlshamn har en tydlig viljeinriktning och har antagit en näringslivsplan, säger hon och pekar på att näringslivets attraktionskraft är avgörande för en kommuns utveckling, både när det gäller skatteintäkter, befolkning och social service.
Det är bara 172:an Olofström och 186:an Karlskrona som inte dalat på rankinglistan.
- Trots kristider upplever företagarna att det händer något. Det ska bli spännande att följa utvecklingen med företagande och nyföretagande där under de kommande åren.


Anna Lundholm


Vår......

Återigen säger en bild mer än 1000 ord.



Barn om att gifta sig

Barn om att gifta sig
Barn om att gifta sig Är det bättre att vara singel eller att vara gift?

Det borde du fråga de som läser VeckoRevyn.
Lotta, 10 år

Det är bättre för tjejer att vara singel än vad det är för killar. Killar behöver någon som plockar upp efter dem.
Anna, 9 år

Jag får huvudvärk då jag tänker på sånt. Jag är bara ett barn. Jag behöver inte sånt krångel.
Adam, 7 år
När är den rätta åldern att gifta sig?

Ingen ålder är bra att gifta sig vid. Du måste vara en idiot för att gifta dig.
Fredrik, 6 år

När du är 84, för när du är så gammal jobbar du inte mer, och man kan ligga i sovrummet och älska varandra hela dagen.
Carola, 8 år

När jag är färdig med förskolan ska jag hitta en fru.
Martin, 5 år
Hur bestämmer man sig för vem man ska gifta sig med?

Du måste hitta någon som tycker om samma saker. Om du till exempel tycker om sport, ska hon tycka om att du tycker om sport, och ge dig chips under tiden.
Emil, 10 år

Ingen bestämmer sig förrän de växt upp. Gud har bestämt det långt innan, och tids nog inser du vem du får dras med i resten av livet.
Helena, 10 år
Hur kan en främling se om två personer är gifta med varandra?

Gifta ser ofta lyckliga ut när de pratar med andra människor.
Elin, 8 år

Du måste kanske gissa, men en bra ledtråd är om de skriker åt samma barn.
Sebastian, 8 år
Vad har din mamma och pappa gemensamt?

Ingen av dem vill ha fler barn.
Kicki, 8 år

På väg till soptippen



Hmmmmm jag ger mig lägger ut bilderna själv eftersom de antagligen kommer ut ändå.
Skulle till soptippen men lyckades parkera bilen såhär lite fint. Släppet är fortfarande fullt med skräp. Och sen säger de att blondiner inte är smarta kan nog intyga att det finns ett par brunetter också. Ja ja jag har ju bjudit på många skadeglada skratt i helgen i alla fall och telenor har väl tjänat sig en hacka på alla gånger den de här bilderna har skickats på mms. Hur det egentligen gick till. Ja det kan men ju fundera på. Men bilen  var inte igång när den hamnade här.

Tack i alla fall till killen från soptippen som hjälpte mig upp utan att skratta ihjäl
sig. Tror dessvärre att mina upptåg på soptippen snart är underlag till en bok.

Invigning Tjärö.

I torsdags hade Tjärö invigning. Jag kunde tyvärr inte närvara men det var väldigt mycket folk där. Grillade korvar gick som smör i solsken och restaurangen var fullsatt.
Jag och familjen åkte däremot ut en runda på fredagen. Åt lunch och njöt av det fina vädret. Lunchen som bestod av hjortstek från Eriksberg med svampsås var en helt fantastisk smakupplevelse. Till efterrätt valde jag hemmagjord chocklad (den smälte i munnen och en låda av den står högt på min önskelista till födelsedagen).
Så jag kan varmt rekommendera en runda till detta paradis. Vet att planerna för framtiden är många och storslagna så det finns mycket att se fram mot. Det lär nog bli många härliga sommardagar med familjen på Tjärö i sommar,

LÄNK TILL TJARÖS HEMSIDA:



Tror det blir en sådan här dag idag.




Tankvärda ord.

"Många åker och fiskar hela livet utan att någonsin förstå att det inte är fisken de är ute efter"



"Det är en märklig sak med livet; om du vägrar att acceptera något annat än det bästa så kommer
du väldigt ofta att få det."


RSS 2.0