Tävling om nya hus på Kockumtomten


 


En tävling ska avgöra framtiden för Kockumtomten vid Esplanaden. Det byggföretag som lämnar det bästa förslaget får köpa fastigheten av kommunen till ett förmånligt pris.

I dag står den välkända direktörsvillan tom, men kostar ändå kommunen pengar i drift och underhåll. Fastighetschef Anders Salomonsson hoppas kunna hyra ut delar av villan tillfälligt, men på sikt är ambitionen att såväl tomt som byggnad ska säljas.
Stadsarkitekt David Gillanders håller på att sammanställa det material som ska ingå när kommunen bjuder in till en markanvisningstävling.
-Det är samma typ av tävling som ledde till att vi sålde Glasbrukstomten till HSB. Det företag som lämnar det bästa förslaget på användningsområde och nya byggnader får köpa fastigheten till ett bra pris, säger David Gillanders.
Själv är han helt öppen för förslag. Det är också möjligt att stycka av en del av tomten om så krävs. Det är inte klart om kommunen kommer att kräva att själva Kockumvillan får stå kvar eller tillåta rivning av den. Nästa vecka ska villan besiktigas. Man vet att det finns sprickbildningar i huset, men inte hur omfattande de är.
-Skicket på byggnaden avgör om den är värd att bevara, säger David Gillanders som hoppas att tävlingen ska kunna utlysas till hösten.
Finns det intresse bland byggföretagen nu mitt i krisen?
-Det är jag säker på att det gör. Alla företag vet att det förr eller senare vänder uppåt igen, säger David Gillanders.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0