Fritidshemmen bjöd på rockgala

Sorlet på den överfulla Kvitterplatsen i Brunnsparken är så högt att det knappt hörs när Ronneby skolorkester marscherar in. Elever från 15 fritidshem i hela kommunen hade i går sin rockgala.


Nervös trio. Tilde Svensson, Elin Vaughan och Stina Håkansson från Kalleberga fritidshem var mycket nervösa inför galan. Tillsammans med två kompisar hade de senare på kvällen ett lyckat uppträdande med en fin koreografi.


Heja Sverige. Fredriksbergsskolans Boken sjöng ingivelsefullt
Svenska mål
.


Självlärd dansare. Saxemaras fritidshem imponerade

rockgalans publik med Jacob Wallbergs breakdance.


Solskensgala. Skolorkestern var med för första gången och startade fritidshemmens gala. Från det ögonblicket till slutet sken solen i kapp med barnens ansikten.

Det slutade regna när publiken strömmade till fritidshemmens rockgala på Kvitterplatsen. Musiken under insläppet var lovande. Flying Higher, alias Knut Hahneleverna Karl Eriksson (gitarr) och Michaela Folkesson (sång), framträdde på scenen.
Rockgalan är en årlig tradition där alla fritidshem i kommunen har möjlighet att bidra med dans och musik på scenen. I år bidrog 17 grupper från 15 fritidshem. De flesta sjöng play back av kända schlager, men några stack ut med speciella programpunkter.
- Det ska vara som en stor familjefest, säger Björn Bohlin, fritidspedagog på Fredriksbergsskolan.
Därför är både inträde och priserna på lotter, godis och korv extra låga så att även flerbarnsfamiljer ska ha råd att köpa något. Överskottet går till Barncancerfonden.
Galan drog i gång med Ronneby skolorkester. Orkestern var för första gången med och hade ett uppskattat framträdande med först de skickliga drillflickorna på scen och sedan en saxofonkvartett.
Första fritidsgrupp på scenen var Fredriksbergsskolans Asken med en för kvällen typisk playbacksång. Stöttad av sina kompisar sjöng Seth Brovåld Sommartider i mikrofonen.
Ett bidrag som stack ut var Saxemaras Stay the night på grund av Jacob Wallbergs helt fantastiska breakdance. Jacob går i förskoleklassen och är självlärd dansare.
Extra mycket applåder fick även G-klaven, där Jack Oijensmoberg, klass tre, hade vald ut låten Heaven's on fire. Han spelade själv trummor och sjöng samtidigt solo. Gruppen sjöng inte playback, men ackompanjerades av två fritidslärare.
Även Galaxen och Kosmos från Skogsgårdsskolan ackompanjerades av en fritidspedagog. Stefan Davidsson hade skrivit om texten till Jag går och fiskar med sina elever och gruppen sjöng glatt Jag går på friti d s.
Helt utan bakgrundsmusik sjöng 16 elever från Lillfritids Espedalen den afrikanska sången Sabo Kuya.
Efter två timmar strömmade en nöjd publik till sina kaotiskt parkerade bilar och det började regna igen. Men barnens ansikten sken som solar.


Martina Runfors

Taget ur BLT Ronneby 090529


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0