Det blir kärlekstema på årets Blomsterfestival



Programmet är så gott som spikat till Blomsterfestivalen i augusti.
Temat blir Kärlekens Trädgård. Det är också namnet på 2009 års blomsterskulptur till torget.


Planering i syréntider. Karin Ericsson, blivande eventkoordinator, Ina Nordin, keramiker, och Magnus Abrahamsson, centrumutvecklare, jobbar med programmet till årets Blomsterfestival.

Den nya blomsterskulpturen ska gå att kliva upp i. I jättekorgen ska sedan Blomsterfestivalens besökare kunna fotograferas tillsammans under en krona av blommor.
Keramikern Ina Nordin har gjort en modell i lera att utgå från. Parkenheten omvandlar sedan idén till växter runt en stomme av ståltråd.
- Skulpturerna från tidigare år kommer också att ställas ut. Vi bygger på med en ny skulptur varje år. Det ska bli fler och fler, säger Magnus Abrahamsson, centrumutvecklare i Ronneby.
Han ingår i den ideella arbetsgruppen för Blomsterfestivalen i Ronneby. Festivalen har ingen egen budget, utan bygger på engagemang hos, för närvarande, ett 30-tal personer.
- Det här gör man för att det är så roligt, säger Ina Nordin.
Blomsterfestivalen 28-30 augusti blir den tredje i ordningen. Den ska innehålla mer aktiviteter i Brunnsparken än vad de tidigare har gjort. Bland annat kommer Direktörsvillan att öppnas upp för besök på söndagen. Vart och ett av nio rum ska inredas av ett inredningsföretag.
- Det är nio väldigt olika rum, både till storlek och i ljus, som de får inreda som de vill. De får välja mellan att använda det som finns i rummen nu, eller ta med egna saker, säger Karin Ericsson, som har hand om programmet i Brunnsparken.
Hon har tidigare studerat ekonomi på BTH i Ronneby. Nu läser hon till eventkoordinator i Landskrona. Under fem veckor i vår har hon gjort praktik i Ronneby och då jobbat med Blomsterfestivalen.
- Vi har lyssnat på vad vi kan göra bättre, och det gällde framförallt söndagen, säger Tom Michel, initiativtagare till Blomsterfestivalen, och med engagemang också i Skördefesten på Öland.
Paraderna ska bli två till antalet vid årets Blomsterfestival. Dels blomsterparaden på lördagen med vagnar och karnevalspris, dels en nattparad med eldinslag på fredagskvällen.
-Nattparaden blev så populär förra gången att vi vill göra om det. Men i år ska vi fylla ut med mer aktiviteter mellan invigning och parad, säger Tom Michel.
På planeringen står en tävling i dataspelet Guitar Hero på torget, samt speed-dating, en-minutersträffar för festivalbesökare med hänvisning till kärlekstemat.
Hela festivalen ska i år utökas med hantverksmarknader i Bergslagskvarteren.
Liksom förra året anordnas en runda med öppna trädgårdar runt om i kommunen.


Johanna Rundgren
[email protected]
Telefon: 0457-789 83

Taget ut BLT Ronneby 090528


Kommentarer
Postat av: Josse

Mysigt med kärlekstema i år! :) Firade min 18-års dag förra året på fredagen den 29:e. I år blir jag 19 på lördagen men hoppas det blir lika trevligt för det! :)

2009-07-11 @ 00:50:33
URL: http://ingenvanligswensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0