Är någon förvånad?????

Förbättringar blir försenade

Arbetet med stadsmiljön skjutet på framtiden

Ronneby i dag 03:00

Arbetet med att förbättra stadsmiljön i centrum står stilla.
I stället för att börja förprojektera måste nu tjänstemännen avvakta en politisk hantering av återremissen och eventuell utredning av Norra Länken.

Men enligt kommunalrådet JanAnders Palmqvist (S) är det inte så enkelt att återremissen från kommunfullmäktige den 29 april samtidigt innebär att Norra Länken ska utredas.
- Vi har en gällande översiktsplan som anger att området vid Karlshamnsvägen ska planeras för bostäder. Kravet på en utredning av Norra Länken kan vara i konflikt med den antagna översiktsplanen, säger han.
Det är inte bara bostadsområden som kan stoppa Norra Länken. Även en framtida uträtning av järnvägens dragning innebär att planerna på Norra Länken måste skrotas. Det var redan på 1970-talet som tanken på att bygga en omfartsled norr om centrum mellan Kallingevägen och Karlshamnsvägen dök upp.
- Jag menar att förutsättningarna drastiskt förändrats för en sådan led.
När politikerna i fullmäktige diskuterade förslaget om förändringar i centrum, lanserade Moderaterna förslaget att Norra länken ska utredas samtidigt med återremissen av hela förslaget. M fick med sig Ronnebypartiet och Centerpartiet och fick en tredjedels majoritet.
Men JanAnders Palmqvist menar att i moderaterna i stället borde skriva en motion till fullmäktige om en utredning av Norra länken. Utredningen kan inte göras i samband med återremissen.
JanAnders Palmqvist ambition är att kommunstyrelsen i början på juni ska lämna ursprungsförslaget vidare för beslut i kommunfullmäktige.
Kommunens trafikingenjör Magnus Graad är angelägen om att få sätta i gång arbetet med centrum.
- Det vore tragiskt om vi inte kommer i gång, säger han.
Kostnaden för att utreda Norra Länken uppskattar han till hundratusentals kronor.
-Men vårt förslag handlar inte om någon trafikomläggning. Det är ett arbete för att förbättra miljön i centrum, säger Magnus Graad.


Ann-Marie Andersson
[email protected]

Taget ur BLT Ronneby 090511


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0