Frukostmöte 18/8


Sommaren är inte slut än men vi börjar förbereda säsongens frukostmöten redan nu.

Det blir längre och ägnas helt åt hur man kan minska el- och värmeförbrukning inom de flesta verksamheter; inom industri såväl som offentlig förvaltning 

Energiexpert och forskningsingenjör Peter Karlsson från Linköpings Universitet informerar om hur alla företag kan effektivisera sin energianvändning med enkla medel och utan alltför stora investeringar.

Under 25 års tid har han hunnit göra mellan 500 och 600 energikartläggningar av både mer energikrävande industrier och andra typer av företag. Det handlar om att finna var det aktuella företaget kan göra effektiviseringar och därmed besparingar.

"Höglands-projektet" i Småland är exempel på ett stort projekt Peter Karlsson har deltagit i. Där undersökte man 360 industrier och offentliga lokaler, alltifrån gjuterier till vårdinrättningar. Projektet gjordes på uppdrag av Energikontor Sydost och pågick under 40 månader. Erfarenheten från detta projekt är att det nästan alltid går att effektivisera 20 procent av el- och värmeanvändningen utan stora investeringar.

Från Ronneby medverkar företaget Kreol, http://www.kreol.se/ , som  presenterar möjligheter till energi- och flödesmätning och erfarenheter från pågående energibeparingsprojekt.

Detta frukostmöte sker i samarbete mellan Ronneby kommun, Energikontor Sydost och Miljösamverkan Kronoberg-Blekinge.

TID:  07:30 tisdagen den 18 augusti 2009
PLATS:  Aulan, Soft Center i Ronneby, Fridhemsvägen 8 (i nära anslutning till Restaurang Ekmans).
ANMÄLAN: Eftersom vi bjuder på en smörgås, vill vi att Du anmäler om Du kommer, till Kerstin Hannrup via e-post: [email protected] eller telefon 0457-618172 eller 0733-170428.

Anmälan kan också göras till [email protected]

Kommande mötesdagar är 19/9, 15/10, 19/11 och 17/12.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0