Blodig historia väcks till liv

Ronneby i dag 07:00 | Uppdaterad i dag 08:11

Ronnebys historia är spännande. Det tas tillvara i projektet Spelet om Ronneby blodbad. Nästa sommar återuppstår föreställningen i ny skepnad.

Foto: Ann-Marie Andersson

- Vi vill ge liv åt Ronnebys historia, säger Håkan Robertsson som tillsammans med Magnus Rosén och Johan Westermark är de som i inledningsskedet håller i projektet. Men Ronnebyborna ska på olika sätt engageras i Spelet om Ronneby blodbad.
- Vi kommer också att anordna offentliga föreläsningar, kanske skapa ett litet museum om blodbadet som ägde rum 1564 och skapa en förening med styrelse, säger Håkan Robertsson.
Föreställningen hade urpremiär i Ronneby jubileumsåret 1987. Originalmanuset är skrivet av Claes von Rettig och det omarbetas nu av Johan Westermark. han ska också regissera Spelet om Ronneby blodbad. Den 21-23 augusti är det audition för alla intresserade.
Ronneby kommun, Regionteatern, Musik i Blekinge, Länsmuséet, lokala näringslivet, Svenska kyrkan och region Blekinge är kontaktade. Intresset är stort för att vara med och stötta projektet.


Ann-Marie Andersson
[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0