Nya Brunnsbadet

Del av nya Brunnsbadet

Nya Brunnsbadet

Brunnsbadet i Ronneby Brunnspark kommer att byggas om under hösten 2009-våren 2010.

För närvarande (juni 2009) pågår kostnadsberäkningar, i september 2009 ska kommunfullmäktige fatta beslut, och byggstart planeras till oktober 2009.
Det nya badet beräknas öppna till sommaren 2010.

Informationsträffar för allmänheten hålls tisdagen den 16 juni kl. 19.00 och torsdag 18 juni kl 19.00 på Brunnsbadet.

En arkitektfirma, PP Arkitekter, har lämnat ett förslag till nytt Brunnsbad som kommunen arbetar efter. Du kan ladda ner hela förslaget i kolumnen till höger. En sammanfattning visas här på sidan.

Badlandskapet

Nya Brunnsbadet sett västerifrånBadlandskapet är utformat som ett sammanhängande sjösystem med kanaler och vikar och en ö i mitten. I detta finns en 25 m lång bassäng för motionssimning, en långgrund "strand" och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet.
Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en varmbassäng med masserande bubbelstrålar, typ jacuzzi.
Delen med motionsbassängen kopplas ihop med SPA:ets poolhus genom en kanal .

Småbarnsbassäng

Småbarnsbassängen är i tre delar med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna. I den grundaste delen är det 25 cm djupt och i den djupaste 50 cm. Det finns en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer.

Vattenrutschkanor

Nya Brunnsbadet sett österifrånI det nya Brunnsbadet finns det två olika vattenrutschkanor, en bred sk Magic-Eye-rutschkana där man kan och får åka flera stycken samtidigt, och en vanlig med gupp och svängar. Bägge rutschkanorna är ca 75 m långa. De avslutas i en horisontell uppbromsande del av kanan och alltså inte i en bassäng.
I anslutning till badlandskapet finns det även en vattenpist.

Entré och kringområden

Entrén till det nya badet ligger längre västerut än idag, mot Silverplanen till.
På gräsytorna inom området planteras låga häckar för att skapa avskildhet för dem som ligger och solar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0