Gör det tråkiga roligt.

Gör det tråkiga roligt.

Oavsett vad du tycker om städning, så är det något som måste göras med jämna mellanrum. Och då är det lika bra att försöka göra det till något roligt, eller hur? För att försöka göra något egentligen ganska tråkigt, till något roligt så krävs bra utrustning.

Mikrofiber och musik.
Mikrofiber är suveränt när det handlar om att suga upp smuts och damm. Smuts är nämligen minusladdat och mikrofiber plusladdat - en perfekt kombination! Köp mikrofiberdukar i olika färger så att du enkelt kan skilja dem åt. En trasa för badrummet, en till köket och en för övriga hemmet så ser du till att bakterier inte sprids i onödan. Sen är det bara att sätta på favoritmusiken på stereon och sätta igång att dammtorka.

Rena fönster med bara vatten.
När dammtorkningen är klar är det en god idé att fortsätta med fönstren. Även här är mikrofiberdukar ett utmärkt och miljövänligt alternativ. Använd en teleskopfönsterskrapa med mikrofibermopp, så räcker det med bara vatten för att få rena och fina fönster. Även fast det låter otroligt, så behöver du faktiskt inga kemikalier och rengöringsmedel. Ekonomiskt för dig samtidigt som du vår miljö en tjänst! 

Fram med din dammsugare.
När fönstren är rena så är det dags att ta fram din dammsugare och gå över golven. En bra dammsugare som främjar gott städhumör är tyst (annars hör man ju inte musiken!) och har bra sugeffekt. Är du känslig för damm eller allergisk är det dessutom bra om dammsugaren har HEPA-filter. Ett sådant filter tar upp betydligt även upp riktigt små partiklar som ett vanligt filter släpper igenom.

Till sist: Golvmoppen.
Även här är mikrofiber ett utmärkt val. På parketten kan du köra med en torr mikrofibermopp, medans övriga golv får sig en omgång med en våt mopp. Är det riktigt smutsigt på golvet kan du även blanda lite grönsåpa i vattnet. När du går över golven kan du samtidigt passa på att ta ut och skaka mattorna.

Fler städtips.
Glöm inte att regelbundet tvätta dina trasor. Koka dem på spisen eller tvätta dem i 60° i maskin - UTAN SKÖLJMEDEL (annars försvinner den statiska effekten).
Toaletten bör få en omgång av trasan några gånger i veckan. Ha städredskapen nära till hands så behöver det inte ta dig mer än två minuter.
Spindelväv i taket? Jodå, det har de flesta. Använd en torrmopp med långt skaft så slipper du släpa runt på stegen i hela hemmet.


TIPS FRÅN JÄRNIA.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0