Deras planer ska väcka Karön till liv i sommar


Vitsipporna och svalörten blänker i den nygallrade skogen. Vattnet ligger tyst och stilla.
De tre nya arrendatorerna av Karön berättar om glasskiosk och gäddfiske, evenemang och kulturarv.


Fler båtar till ön. De nya arrendatorerna planerar att locka mer folk till Karön. I framtiden kommer det att finnas två färjor dit och även fler båtplatser till gäster med egen båt på ön.

 


Full entusiasm. Joakim Bengtsson, Nicklas Platow och Morgan Rennemark satsar stort på Karön och Ekenäs.

 

-Blekinges pärla, kallar Joakim Bengtsson Karön högaktningsfullt.
Tillsammans med Morgan Rennemark och Nicklas Platow har han arrenderat ön samt Villa Vassen, bensinmacken och gästhamnen på fastlandet. Avtalet med kommunen löper i tre år. De tre Karlskronaborna satsar redan i år stort.
I Villa Vassen ska en närbutik med ett litet kafé öppnas. Villan ska även tjäna som centrum för stug- och båtuthyrning. Från och med mitten på sommaren räknar arrendatorerna med en ny, handikappanpassad färja så att det finns två båtar till att transportera passagerare.
Att komma med egen båt till Karön ska också bli lättare eftersom antalet båtplatser vid restaurangen fördubblas. Några platser reserveras för restaurangbesökare.
- Restaurangen kommer att vara öppen sju dagar i veckan från elva på förmiddagen till sent på natten, lovar krögaren Nicklas Platow.
Till helgerna vill arrangörerna locka med utomhusgrill, musik vid baren, dans och större evenemang. Medveten om Karöns rykte som fylleö satsar de på lördagar på en något mognare målgrupp.
- Vi kommer att ha Golden Hits, som en schlagerbar men bättre, berättar Nicklas Platow.
Gamla traditioner som räkfrossan och Karödagen ska finnas kvar, dessutom planeras större utomhusarrangemang på söndagar, till exempel med artisten Uno Svenningsson.
I restaurangen bryter just nu en slipmaskin öns idylliska tystnad. En arbetare har tagit bort den lila mattan på trappan. På ett bord ligger förstoringar av gamla vykort. Så här vill arrendatorerna ha restaurangdelen igen, inklusive vita dukar och snittblommor. Bara den stora väggmålningen måste vänta tills det finns mer pengar.
-Någonting måste ha gått snett, tror Joakim Bengtsson, med tanke på att stugorna i stugbyn inte är fullbokade.
De tre företagare tror på en ändring med rätt marknadsföring. De hoppas till och med att kunna förlänga säsongen genom att locka fiskare till ön.
Vid badstranden kommer det att finnas en glasskiosk och en badflotte under sommaren. För kommande somrar har arrendatorerna ännu fler planer.
Bildspel på
www.BLT.se


Martina Runfors




Taget ur BLT 090415


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0