Dagens Recept.

Sök recept

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Buffé nr 4 2009, sid 26

Ingredienser
Portioner: 4

1 gul lök
300 g vitkål 
100 g champinjoner 
300 g blandfärs 
1 köttbuljongtärning
2 krm salt 
1 krm peppar 
1 tsk kinesisk soja 
50 g solrosskott
6 pitabröd
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär vitkålen i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan.
2. Stek blandfären is 3-4 minuter. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Tillsätt grönsakerna och soja. Avsluta med att röra ner solrosskotten.
4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås.

FÖR ALLA? Fri från gluten, om lämpligt bröd används. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme, välj lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen. Gör äggfri: använd lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0