Dagens Recept.
Kinesisk köttfärsröra i pitabröd
Buffé nr 4 2009, sid 26
Ingredienser
Portioner: 4
1 gul lök
300 g vitkål
100 g champinjoner
300 g blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk kinesisk soja
50 g solrosskott
6 pitabröd
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär vitkålen i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan.
2. Stek blandfären is 3-4 minuter. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Tillsätt grönsakerna och soja. Avsluta med att röra ner solrosskotten.
4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås.
FÖR ALLA? Fri från gluten, om lämpligt bröd används. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme, välj lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen. Gör äggfri: använd lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen.